• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

üçlü veri karşılaştırma

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Üç sayfalık bir çalışma kitabım var. Üçünde de t.c. kimlik numaraları var. Bir tane rapor sayfası hazırlamak istiyorum.

Ekders sayfasında ı7:ı157
Ilce onayı sayfasında b7:b157
mail sayfasında b2:b152 aralığındaki tc kimlik numaralarından birinde dahi rakamsal hata olduğunda ya da farklı olduklarında yani tutmadiklarinda 'hata' ; doğru olanları boş bıraksın. Ikiliyi yapabiliyorum ama üçlü bilemedim ne yapmam lazım formul ya da makro.Teşekkürler

Örneğin mail sayfanıza uygulayacağınız, EĞERSAY formülü ile (sayılacak olan mail sayfasındaki TC Kimlik No, sayım yapılacak alan ise diğer sayfalarınız olacak şekilde) sayım sonucu sıfır olan TC Kimlik No diğer sayfada yoktur (yani tam eşleşmiyor-bir karakter dahi olsa farklılık var) anlamına gelir.

Örneğin mail sayfanıza uygulayacağınız, EĞERSAY formülü ile (sayılacak olan mail sayfasındaki TC Kimlik No, sayım yapılacak alan ise diğer sayfalarınız olacak şekilde) sayım sonucu sıfır olan TC Kimlik No diğer sayfada yoktur (yani tam eşleşmiyor-bir karakter dahi olsa farklılık var) anlamına gelir.

yapamadım üstad.o kadar tecrübeli değilim malesef kuramadım formülü mail sayfasına yazacağım formül üç sayfayı da kontrol etsin istiyorum

Geri