• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

.txt dosyasını byte seviyesinde içeri aktarma

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 türkçe
Arkadaşlar herkese merhaba.
Excel de çok yeniyim. Temel seviyede VB biliyorum.
Benden istenen işde txt uzantılı bir dosya içindeki her byte ı excel içine aktarmam gerekiyor. txt nin başlangıcınden sonuna kadar her byte ı ayrı ayrı excel içine aktarmam lazım.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. En ufak bilgi bile işime yarayabiliri.
Şimdiden çok teşekkürler..

Şunun gibi sanırım. Yazım hatası olabilir, düzeltin.

Kod:
dim b() as byte

open dosya for binary as #1
   redim b (1 to lof(1)) as byte
   get #1, , b
close #1

for each m in b
  s = s +1
  cells(s, "a") = m
next

Zeki bey çok teşekkür ederim.
Tam olarak istediğim olmasada nasıl yapılacağına dair eşsiz bilgi verdiniz bu örnek ile.
VB den anladığım kodun nasıl çalıştığına yetmemiş olsa bile internetten gerekli araştırmayı yaparak önce yazdığınız kodun mantığını öğrenicem sonrada kendi işime göre değiştricem.

Tekrar çok teşekkürler. Elinize sağlık..

Zeki bey tekrar merhaba.
Bir şey daha sormak istiyorum.
öncelikle txt dosyasının kemal_ufuk yazısını içerdiğimizi varsayarsak formülü çalıştırdıktan sonra tabloda karakterlerin sayısal karşılıklarını altalta çıkarıyor ancak hep aralarında 1 satır boşluk oluyor. halbuki her karakter 1 byte uzunluğunda 2 byte değil. neden acaba ?
Diğer sorum,
ilk byten dan başlayarak 40 bytlık bilgiyi tek hücrede yanyana getirerek ascii formatında göstermek istiyorum. her şeyi yaptım ancak 40 tane karakteri yanyana getirmeyi yapamadım.

Yardımlarınız için tekrar teşekkürler..

Açtığımız txt dosyasındaki bilgilere string olarak ulaşmam gerekiyor.
örneğin,

200000 -250000 byte lar arasındaki yazılara ulaşmam gerekiyor.
txt dosyasının boyutu 2gb a kadar çıkabilir. bunuda düşünerek bir "array" vasıtasıyla sadece istediğim yerdeki bilgiyi okumak istiyorum.

yardımcı olursanız sevinirim.

Geri