- Excel Vers. ve Dili
- MSOPP2019TR-64bit
txt ve sql den veri alma
siteden bulduğum makro bu şekilde
Sub txt_veri_al()
Dim i As Long, deg As String, sat As Long, deg2, k As Byte, dosya
Range("A1:A65536").Clear
ChDir (ThisWorkbook.Path)
dosya = Application.GetOpenFilename(filefilter:="Metin dosyaları(*.txt),(*.txt)", Title:="Bir metin dosyası seçiniz.")
If dosya = False Then Exit Sub
Sheets("Sayfa1").Select
Application.ScreenUpdating = False
Open (dosya) For Input As #1
Do While Not EOF(1)
Line Input #1, deg
sat = sat + 1
deg2 = Split(deg, vbTab)
k = 0
For i = 0 To UBound(deg2)
k = k + 1
Cells(sat, k).Value = deg2(i)
Next i
Loop
Close #1
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "veri.txt dosyasından veriler alınmıştır." & vbLf & _
"evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation, "E V R E N"
End Sub
ayrıca txt dosyasındaki ilk satırı almak istemiyorum. bunun için nerede ne gibi bir değişiklik yapmam gerekiyor.
ayrıca txt dosyam şu sekilde
Tue Dec 10 00:00:00 2013 35.3 288.0 17.7 0.4
dolayısı ile Tue Dec 10 00:00:00 2013 kısmını tek hücreye yazıyor.
35.3 288.0 17.7 0.4 kısımlarını istediğim gibi ayrı ayrı. ben
Tue Dec 10 00:00:00 2013 kısmını da ayrı ayrı hücrelere yazmak istiyorum. veri al metin bağlantılarında ayırıcı olarak sekme ve boşluk seçince yapabiliyordum. makroda bunu nasıl yapmam gerekir acaba. yani bu hem sekme hem boşluk seçim girişini hangi satırda nasıl yapıyoruz?
son olarak da excel dosyamın bir sayfasındaki bir hücrede sürekli değişen yani tarihe göre değişen txt dosyasının adı ve yolu var d:\winpmrapor\dk\dk20131212 gibi bu yol sheet1 au hücresinde ve başka bir hücreden tarihi referans alıp kendini değiştiriyor.
makroda dosyayı buradan otomatik al demek istesem dosya= kısmında mı değişiklik yapmam gerekiyor. yani dosya yolunu tablodaki herhangi bir hücreden alabilirmiyim.
teşekkürler.
siteden bulduğum makro bu şekilde
Sub txt_veri_al()
Dim i As Long, deg As String, sat As Long, deg2, k As Byte, dosya
Range("A1:A65536").Clear
ChDir (ThisWorkbook.Path)
dosya = Application.GetOpenFilename(filefilter:="Metin dosyaları(*.txt),(*.txt)", Title:="Bir metin dosyası seçiniz.")
If dosya = False Then Exit Sub
Sheets("Sayfa1").Select
Application.ScreenUpdating = False
Open (dosya) For Input As #1
Do While Not EOF(1)
Line Input #1, deg
sat = sat + 1
deg2 = Split(deg, vbTab)
k = 0
For i = 0 To UBound(deg2)
k = k + 1
Cells(sat, k).Value = deg2(i)
Next i
Loop
Close #1
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "veri.txt dosyasından veriler alınmıştır." & vbLf & _
"evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation, "E V R E N"
End Sub
ayrıca txt dosyasındaki ilk satırı almak istemiyorum. bunun için nerede ne gibi bir değişiklik yapmam gerekiyor.
ayrıca txt dosyam şu sekilde
Tue Dec 10 00:00:00 2013 35.3 288.0 17.7 0.4
dolayısı ile Tue Dec 10 00:00:00 2013 kısmını tek hücreye yazıyor.
35.3 288.0 17.7 0.4 kısımlarını istediğim gibi ayrı ayrı. ben
Tue Dec 10 00:00:00 2013 kısmını da ayrı ayrı hücrelere yazmak istiyorum. veri al metin bağlantılarında ayırıcı olarak sekme ve boşluk seçince yapabiliyordum. makroda bunu nasıl yapmam gerekir acaba. yani bu hem sekme hem boşluk seçim girişini hangi satırda nasıl yapıyoruz?
son olarak da excel dosyamın bir sayfasındaki bir hücrede sürekli değişen yani tarihe göre değişen txt dosyasının adı ve yolu var d:\winpmrapor\dk\dk20131212 gibi bu yol sheet1 au hücresinde ve başka bir hücreden tarihi referans alıp kendini değiştiriyor.
makroda dosyayı buradan otomatik al demek istesem dosya= kısmında mı değişiklik yapmam gerekiyor. yani dosya yolunu tablodaki herhangi bir hücreden alabilirmiyim.
teşekkürler.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: