Sn.Üstadlar, Yaklaşık bir yıldır bu siteyi takip ediyorum.Son derece faydalı buluyorum.Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Sorumu xls dosyasında sordum.Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
1. xls biçiminde ki dosyada Metin olarak gözüken sayıları sayıya çevirmek.
2.Sayıya çevirdikten sonra üzerinde çıkarma toplama gibi formülleri kullanarak işlem yapabilmek.
3.Sayı ya çevrilmiş metinleri tekrar bu formata yani metin gibi olmasını sağlamak.
4.Bu formata gelen dosyayı da daha sonra txt dosyasına çevirmek.txt dosyası da ilk başta olduğu gibi aynı formatta olacak.Yani noktadan önce 3 basamak ,noktadan sonra 2 basamak olacak şekilde.
Öncelikle ilginize teşekkür ederim.Yapmak istediğim j sütununa sayı girmek girdiğim sayı kadar G sütunundan çıkarmak.
Sub Cikar()
For x = 1 To 36
Cells(x, 7) = Cells(x, 7) - Cells(x, 10)
Cells(x, 7).NumberFormat = "000"".""00 "
Next
End Sub
Noktadan sonra bulunan kısımda ki sayıları almamış.İnanın o kadar çok işime yarayacak ki.Sonsuz teşekkürler.
Ahmet Bey Merhabalar,Bir önceki yapmış olduğunuz çalışmada heralde satır sınırlaması var. o sınırlamayı kaldırabilirmisiniz.Yani daha büyük bir dosya çalıştırdığımda hata veriyor.
Saygılarımla,
İstemiş olduğunuz dosyayı ekledim.
oRow ve oCol değiğşkenleriniz Integer olarak tanımladıysanız 32 bin küsur ile sınırlı olacaktır.Bu değişkenleri long tipinde(tamsayı) tanımlayınız.![]()