• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Türkiye Haritasi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esolen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar MErhaba formda aradım örnek bi dosya bulamadım,

Excelde, bir sayfaya şehirlerin adlarını yazacağım, karşılarına ralamlar yazdığımda
türkiye haritası üzerinde, illerin bulunduğu alanda o şehrin üzerinde rakamları veyaz % sel oranını göemek istiyorum,
öncelikle bu mümkünmü, ikinciside elimizde bu şekilde bir örnek dosyamız varmı
şimdiden teşekkürler

Hayır bu mümkün değil excellde bu iş olmaz o ancak flash ta olur excell de türkiye haritası çizemezsin ki

Aslında görüntüsü olsa biz şehirlerin nerde olduğunu biliyoruz, o hücrete yazabiliriz ama
müdahale şansımız yok varsa bile ben bilmiyorum

Merhaba,
Sayın esolen, forumda "harita " diye ararsanız bazı başlıklarda sizin aradığınız konuda örnekler var.Ayrıca excel'de serbest form secenegini kullanarak harita çizimi yapılabilir.

Arkadaşlar MErhaba formda aradım örnek bi dosya bulamadım,

Excelde, bir sayfaya şehirlerin adlarını yazacağım, karşılarına ralamlar yazdığımda
türkiye haritası üzerinde, illerin bulunduğu alanda o şehrin üzerinde rakamları veyaz % sel oranını göemek istiyorum,
öncelikle bu mümkünmü, ikinciside elimizde bu şekilde bir örnek dosyamız varmı
şimdiden teşekkürler

Merhaba,

Örnek dosya ektedir, inceleyiniz.

Öncelikle bayi isimlerini E2:J82 aralığına örnekteki gibi yazınız (bir il'de 6 bayi olduğu varsayılmıştır), sonra ;

1) "Veri" sayfası L1 hücresinden İl adı seçiniz,

Seçilen il'e ait bayi isimleri, L3:L8 aralığına gelir,

2) "Harita" sayfası B26 hücresinden İl adı seçiniz,

Seçilen il'e ait bayi isimleri, B27:B32 aralığına gelir,

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Çalışmanızı çok beğendim. Elinize sağlık. Excel'le meğer neler yapılabiliyormuş. Çalışmanızı görünce benimde aklıma bir soru geldi. Acaba bu çalışmanıza bir buton daha ekleyerek bayilerin isimlerini görme imkanı da olur mu? Birde sadece İstanbul haritası üzerine bir çalışmanız var mı? Saygılar

Merhaba,

Çalışmanızı çok beğendim. Elinize sağlık. Excel'le meğer neler yapılabiliyormuş. Çalışmanızı görünce benimde aklıma bir soru geldi. Acaba bu çalışmanıza bir buton daha ekleyerek bayilerin isimlerini görme imkanı da olur mu? Birde sadece İstanbul haritası üzerine bir çalışmanız var mı? Saygılar

Merhaba,

7 no.lu mesaj eki'ni yeniledim, inceleyiniz.

Elinize sağlık. Bu başlığı incelerken yukarıda verilen linklere de göz attım. Sizin bu çalışmanızla http://www.excel.web.tr/f14/harita-u...ma-t89072.html deki çalışma birleştirilebilir mi? Yani bayileri pencere açarak bütün bilgilerine de ulaşabilmek için. Birde çalıştığım şirket sadece İstanbul müşterilerine mal satıyor. Bir tane İstanbul haritası buldum bu sitede. Bunları İstanbul haritasına uyarlamak çok vakit alır mı?

Geri