• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Türkçe Karakter Sorunu

Excel Vers. ve Dili
Ofiice 2013
Arkadaşlar ekteki örnekte butuna basıldığı zaman A1 hücresinde yazılı olan veriyi textbox1 e alıyor fakat görsel açıdan veride türkçe karakteri yanlış veriyor. ("yılan=yilan" gibi) ama imleci textboxın içine götürdüğümüzde A1 hücresinde yazıldığı gibi görüm alıyor. saygılar.

Ekli dosyalar

Aşağıdaki gibi denermisiniz.:cool:
Kod:
TextBox1.Value = Replace(Replace(Replace(Replace([a1], "ı", "ı"), "i", "i"), "I", "I"), "İ", "İ")

calibri yazı tipini "calibri" şeklinde tırnak içine alın.

Sayın evren Gizlen ve Levent Menteşoğlu yardımlarınız için teşekkür ederim. her iki yöntemide denedim fakat bir türlü olmuyor. farklı türkçe fontlarıda denedim sonuç aynı. benim burdan mı kaynaklanıyo anlamadım.

Sayın evren Gizlen ve Levent Menteşoğlu yardımlarınız için teşekkür ederim. her iki yöntemide denedim fakat bir türlü olmuyor. farklı türkçe fontlarıda denedim sonuç aynı. benim burdan mı kaynaklanıyo anlamadım.

Levent beyin söylediği şekilde oluyor...

.

Sayın yurttas bende olmuyor değişen bir şey yok. bende anlamadım. office 2007 kullanıyorum ondan olabilirmi? bilmiyorum. başka bir çözüm varsa yardımlarınız için teşekkür ederim.

Birde kodu aşağıdaki gbi düzenleyerek denermisiniz.

Kod:
textbox1.font.name="calibri"

Sayın Memduh textboxı sağ tıklayın özellikleri seçin, font seçeneğinden calibriyi seçin tamamdır.

Değerli arkadaşlar çok teşekkür ederim. bir türlü olmuyor, sizleride sıkıyorum fakat ne yapayım. sizlerin dediği gibi ayynen yapıyorum fakat makroyu ilk yazıp uyguladığım zaman dediğiniz gibi oluyor fakat textbox ı temizleyip tekrar butuna basıldığı zaman karakter sorununu devam ettiriyor. dosyayı eke koydum sizlerin verdiği gibi bir de siz deneyin size zahmet sizde de oluyormu yoksa benden mi kaynaklanıyor. saygılar

Ekli dosyalar

Değerli arkadaşlar çok teşekkür ederim. bir türlü olmuyor, sizleride sıkıyorum fakat ne yapayım. sizlerin dediği gibi ayynen yapıyorum fakat makroyu ilk yazıp uyguladığım zaman dediğiniz gibi oluyor fakat textbox ı temizleyip tekrar butuna basıldığı zaman karakter sorununu devam ettiriyor. dosyayı eke koydum sizlerin verdiği gibi bir de siz deneyin size zahmet sizde de oluyormu yoksa benden mi kaynaklanıyor. saygılar

Bu şekilde deneyin.

Yalnız dosya kapatılıp açıldığında, tekrar düğmeye basılması gerekir.

.

Ekli dosyalar

Geri