• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

türe göre topla

sahika51

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010-2019
Ustalar bir örnek tablo hazırladım. Tablonun altına aslında açıklama yaptım. Hatta 4. satırı normal toplamasını yaptım ama ben bu şekilde istemiyorum. 30 kişilik bir listede ve bazen karışık olacak hepsine ayrı ayrı formül atmam biraz zor olacak. İstediğim Tablonun B4-B17 sütünundaki değerler neyse AH-AL Sütünlarının ilgili hücrelerine toplama yapmasıdır.şimdiden teşekür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba Haluk Bey dosya şifreli şifresi ney acaba

Merhaba.

Sayın Haluk'un eklediği belge, açma parolası içerdiğinden çözüm önerisini göremedim.

Bu tür çalışmalarda tablo yapısının tek tip olmasını sağlamanız formül oluşturmayı ve özet bilgiler almayı kolaylaştırır.
Örnek belgenizde Mehmet ve Mustafa için 5'er satırlık alan var iken son sıradaki Selim için 4 satırlık bir alan mevcut (B sütunundaki harflerin sırası önemli değil)

Son kişinin veri alanını da 5 satırlık olacak şekilde düzenlerseniz aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
Formülü AH4 hücresine uygulayıp, sağa ve aşağı kopyalayın.

.
Kod:
=[COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](($B4:$B8=[COLOR="Red"]SOLDAN[/COLOR](AH$3;1))*($C4:$AG8))

ilgilenen herkese teşekkür ederim. Haluk bey pasword verir inşallah. bu formül güzel. Fakat bu makro yapılamazmı acaba

Şifreyi özel mesajla gönderdim.

Diğer taraftan; makro olunca fark eden bir şey olmayacak ki?

Tablonuz büyüdükçe formülleri aşağıya doğru sürükleyin ..... yeter.

.

Geri