• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tümünü seçince gölge belirmesi

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Arkadaşlar merhaba,
Excel'de hücrelerin hepsini, satır veya sütunları seçince yazı olan hücrelerin arkasında gölge beliriyor. Başlıklarda bile gölge oluyor. Bunun çözümü ne olabilir?

Ekli dosyalar

• 2015-02-08_172457.jpg
    2015-02-08_172457.jpg
    54.6 KB · Görüntüleme: 27
Koşullu biçimlendirmede yazılı hücrelerin bazen gölgeli bazen normal görünümde oluyor. Resimde bütün hücreler seçili değil.
Sorun Excel'den mi kaynaklı? Eğer Excel kaynaklı ise kaldırıp tekrar kuracağım.

Ekli dosyalar

• 2015-02-19_173050.jpg
    2015-02-19_173050.jpg
    46.3 KB · Görüntüleme: 5
Muhammet bey, siz ya onarmayı deneyin yada kaldırıp tekrar korun, ayarlardan olduğunu zannetmiyorum. Windows Günceleştirmelerinde de olabilir.

Teşekkür ederim Sn. Seyit Bey. Kaldırıp yeniden kurmayı düşünüyorum. Acaba ekran kartı ile ilgili olabilir mi diye düşünüyorum.

Kaldırıp tekrar yükledim ama sorun devam ediyor. Nedeni hakkında fikri olan var mı?

İki resimde benim Excel dosyamdan. Renkli bölümler koşullu biçimlendirme. İlk resimde gölge var iken hücreyi çift tıkladım ve gölgeler kayboldu. Sonra başka hücreye tıklayınca gölgeler tekrar belirdi.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    296.5 KB · Görüntüleme: 6
  • 2.jpg
    2.jpg
    251.1 KB · Görüntüleme: 5
Faredeki tekerleği çevirince ekranın görünmeyen alt veya üst satırlarında bulunan koşullu biçimlendirme olan hücrelerdeki yazıların arkasında gölge beliriyor.

Hatalı görünümler. Tekerleği çevirince bu şekil oluyor. Yeşil bölgeler koşullu biçimlendirme.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    311.5 KB · Görüntüleme: 6
  • 2.jpg
    2.jpg
    297.7 KB · Görüntüleme: 4
  • 3.jpg
    3.jpg
    304.1 KB · Görüntüleme: 3
Arkadaşlar sorun tekrardan oluştu. Nedir bu? Özellikle koşullu biçimlendirme ve satır, sütun başlıklarında bu gölge görünüyor. "Ekran yazı tipi kenarlarını düzelt" onayı kaldırdığımda gölge oluşmuyor ama bu kez yazılar çok kötü görünüyor.

Görüntü > ClearType metnini ayarla

kısmından sorunu çözdüm.

Geri