• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tüm sütunu satırlara başlık başlık satırlara bölme

Excel Vers. ve Dili
2017
Mrb arkadaşlar..

ELimde aşğaıdaki şekilde a1 den başlayıp a 34 e kadar gidiyor. hücresinde buşekilde veri var.Ürün no ile başlayan kısım ile başlıyor ödenen miktar a kadar devam ediyor. Ayrıca her biri arasında bir boşluk satır var.

Ürün no: 308950614
Fakir RF-09 9 Dilimli Yağlı Radyatör
Satış Kodu : SC43587077
Alıcı: muryas2017
Ürün bedeli: 339.9 TL
Hizmet bedeli: 17.00 TL
(Banka kart hizmet bedeli, KDV ve GittiGidiyor hizmet komisyonu dahildir)
Ödenen miktar: 322.91 TL

Ürün no: 298530463
Fantom Eco WD 2750 Elektrikli Süpürge
Satış Kodu : SC44374232
Alıcı: djyusuf
Ürün bedeli: 299.8 TL
Hizmet bedeli: 14.99 TL
Ödenen miktar: 284.81 TL

Ürün no: 315165572
Kütahya Porselen Fulya Krem 6 Kişilik Kahve Fincan Takımı
Satış Kodu : SC44389980
Alıcı: melek7273
Ürün bedeli: 59.8 TL
Hizmet bedeli: 5.98 TL
Ödenen miktar: 53.82 TL

elimde bu bulunan bu veriyi a1 hücresinden h1 hücesine kadar her bır satırı yan yana yaymak istiyorum.

elimde bulunan veri toplamda 2800 satır. örnek olması için 3 taneyi gönderdim.

şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Aşağıdaki kodları deneyiniz:

Kod:
Sub düzenle()
son = Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
yeni = 1
For i = 1 To son Step 13
    Range("A" & i & ":A" & i + 7).Copy: Cells(yeni, "B").PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
        False, Transpose:=True
    yeni = yeni + 1
Next
    Columns(1).Delete
End Sub

tşk ederim. ama yapmak istediğim

a1
a2
a3
a4
a5
a6
a7
a8

hücreleri

a1 i b1
a2 yi c1
a3 ü d1
a4 ü e1
a5 i f1
a6 yı g1
a7 yi h1
a8 i ı 1

e alacağım

Son düzenleme:
Aralarında bir satır boşluk olduğuna dikkat etmemişim. Kusura bakmayın.

Düzeltmek için step 13 yerine step 9 yazın. Bu kodu A1’den itibaren 8 satır dolu, 1 satır boş, 8 satır dolu, 1 satır boş şeklinde olduğunu düşünerek hazırladım.

Alternatif olarak formül ile;
B1 Hücresine kopyalayınız ve I1 kadar sağa yeterince aşağı çekerek çoğaltınız.
Kod:
=DOLAYLI(ADRES(-1+SÜTUN(A$1)+SATIR($A1)*9-8;SATIR($A$1)))

Son düzenleme:
A1’den itibaren 8 satır dolu, 5 satır boş, 8 satır dolu, 5 satır boş şeklindedir.

Son düzenleme:
İlk verdiğim kod belirttiğiniz gibi 8 satır dolu 5 satır boş şeklindeki tabloya göre işlem yapmaktaydı. ilk mesajınızda verilerin "A1!den itibaren H1'e kadar yazılmasını" istediğinizi belirtmiştiniz:

elimde bu bulunan bu veriyi a1 hücresinden h1 hücesine kadar her bır satırı yan yana yaymak istiyorum
bu isteğinize göre de kodlar aktarma işlemini yapıyor sonra da A sütunundaki eski verileri siliyordu ve veriler A1:H1 arasına geliyordu.

Sonra 3. mesajda başka bir şey istediğiniz belirtince, ben aralarında bir boşluk olduğunu belirttiğinizi gördüm ve ona göre kodu step 13 yerine step 9 olarak değiştirmenizi önerdim. Böyle yaptığınızda 8 satır dolu 1 satır boş durumuna göre kod düzgün çalışıyor.

Ancak bu arada dikkat etmemişim, siz ilk mesajda A1'de H1'e kadar istediğiniz halde sonradan B1'den I1'e kadar olması gerrektiğini belirtmişsiniz.

Şimdi de 8 satır dolu 5 satır boş olduğunu belirtiyorsunuz.

Eğer verileriniz 8 satır dolu 5 satır boş şeklindeyse ve A sütununa dokunmadan B1'den itibaren verilerin kopyalanmasını istiyorsanız aşağıdaki kodu deneyiniz:

Kod:
Sub düzenle()
yeni = 1
For i = 1 To son Step 13
    Range("A" & i & ":A" & i + 7).Copy: Cells(yeni, "B").PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
    yeni = yeni + 1
Next

End Sub

Eğer veriler B1'den itibaren kopyalanacak ve A sütunu boş kalacaksa aşağıdaki şekilde deneyin:

Kod:
Sub düzenle()
yeni = 1
For i = 1 To son Step 13
    yeni = yeni + 1
Next
   Columns(1) = ""
End Sub

Yok A sütunu silinecekse yani verilerin son hali A1'den itibaren sıralanacaksa ilk verdiğim kodu kullanın.

Bunların hiçbiri olmuyorsa lütfen örnek dosya paylaşın ve dosyanın hem ilk halini hem de son halinde nasıl görünmesi gerektiğini örnek dosyanızda gösterin.

Geri