• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tüm sütundan değişiklik yapma

Excel Vers. ve Dili
office 2003
saatlerdir uğraşıyorum şu olayı çözemedim:

imkb deki şirketlerin sermayelerini 1000000 a bölüp o şekilde kaydetmek istiyorum. nette biraz baktım , yeni sütun ekleyip yapılıyormuş. bu seferde eski sütunu (1 milyona bölünmemiş sütun) silince yeni sütundaki değerlerde siliniyor. bu işi nasıl yapabilirim , yardımlarınız için teşekkrler

Merhaba,

Module kopyalarak çalıştırınız.

A sütunundaki değeleri 1000000'e böler.

Kod:
Sub DegereBol()

Dim bolum As Double, i As Long

bolum = [COLOR=blue]1000000
[/COLOR]    
    For i = 1 To Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
        Cells(i, "A") = CDbl(Cells(i, "A") / bolum)
    Next i

End Sub

dostum modüle kopyalama demişsin ama ben bu işte çok acemiyim daha detaylı yazarmsıın

Önce boş bir excel açıp makro ayarlarını düşürün.

Araçlar / Makro / Güvenlik / Düşük / Tamam. ( Bu işlemi kullandığınız bilgisayarda bir defa yapmanız yeterlidir )

Sayfayı kapatıp yeni bir sayfa açın, modul ekleme linkini inceleyerek dosyaya modul ekleyin ve yukarıdaki kodları module yapıştırın.

Kodları çalıştırmak için ise Alt + F8 / Enter ile yada buton ekleme linkindeki gibi buton ekleyerek işlemi gerçekleştirin.

Linkleri inceleyiniz.

Modül Ekleme (Resimli Anlatım)

Sayfada Buton-Düğme Oluşturmak ve Makro Atamak (Resimli Anlatım

.

dostum , hepsini yaptım ancak ctrl+s de çalıştığım tabloyu seçtim , boş sayfa olarak kaydetti :D anlıcağın bilgiler gitti. kaydetmeyi nereye yapacaktık .

Ctrl + S kayıt içindir. Kodlarla arasındaki bağlantıyı kuramadım.

Dosyanın yedeğinde Kodları çalıştıp sonuçları gözlemleyin. Eğer istediğiniz gibi olursa ana tablonuzda uygularsınız.

.

hocam büyük adamsn , makro, visual basic olayını hiç bilmediğimden ben tüm işlerin exceldeki araç çubuklarından olduğunu sanıyordum. sayende epey bişey öğrenmiş oldum. verdiğin komutlar çalışıyor hatta a ları b yapınca da oluyor :D .birde makro ,visual basic ile ilgili faydalı olacak kitap söylersen çok memnun olurum.

tekrar teşekkür ederim.,

Rica ederim, işinize yaradığına sevindim.

Kitap için linki inceleyin.

KİTAP MAĞAZAMIZ (e-mağaza)

--------------------------------------------------------------

Kod:
    For i = 1 To Cells(Rows.Count, "[COLOR=blue]A[/COLOR]").End(xlUp).Row
        Cells(i, "[COLOR=blue]A[/COLOR]") = CDbl(Cells(i, "[COLOR=blue]A[/COLOR]") / bolum)
    Next i

İşaretli A'lar A sütununu ifade eder. Farklı sütunda işlem yapacaksanız bu bölümleri değiştirirsiniz.

.

Geri