• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tüm makroları pasif hale getirmek

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
Selamlar,
Arkadaşlar dosyamda bulunan tüm makroları pasif hale getirmek istiyorum. Yani dosya normal açıldıktan sonra hiçbir makro çalışmasın. Olabilir mi böyle birşey?

Saygılar

Selamlar,
Arkadaşlar dosyamda bulunan tüm makroları pasif hale getirmek istiyorum. Yani dosya normal açıldıktan sonra hiçbir makro çalışmasın. Olabilir mi böyle birşey?

Saygılar
Selamlar , makroların güvenlik seviyesini yükseltmek işinizi görmezmi acaba?

Selamlar,
Saygılar

Normal açılmak?

Makrolar çalışmayacaksa, makrolar neden var? onu da anlamadım.

Normal açılmak?

Makrolar çalışmayacaksa, makrolar neden var? onu da anlamadım.
Selamlar,
Necdet abi makroları komple silerim çalışmaz tabiki. Ben sanırım anlatamadım. Başkaları dosyayı kullanırken makroları pasif hale getirmem gerek. ben kullanırken kendim aktif etmek istiyorum.

Saygılar

Merhaba,
Makroları pasif yapma özelliği var mı bilemiyorum; varsa elbette öyle bir yöntem kullanmak en doğrusu. Böyle bir yöntem yoksa kendiniz alternatifler üretmelisiniz. Benim aklıma gelen basit bir yöntem önerebilirim: Makrolarınızı şifre şartına bağlarsınız. Şifreyi de sürekli karşınıza çıkmaması için inputbox yerine herhangi bir sayfanın kendi bildiğiniz bir hücresine yazabilirsiniz. Örnek olarak: şifre sayfamızın adı "Yönetici" olsun. Hücremizde A1. Buradan hareketle şöyle bir kodlama yapılabilir.
NOT: Tabi işiniz bittiğinde şifrenizi silmeyi unutmayın ya da auto_close kodlarına şifrenizi silip kayıt yapması için talimat verin.
Kod:
Sub Makro()
if Sheets("Yönetici").Range("A1") <> 12345678 then Exit Sub

.......Sizin makrolarınız.......

End Sub

Geri