Tuğla Metraj Cetveli hk sorun...

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Arkadaslar excelde bir dosya hazırlamak istedim ancak bir yerde takıldım kaldım yardımcı olursanız minnettar kalırım...

Amacım hazırlamıs oldugum dosyada,

E10 hucresine duvar boyutu olarak 10 15 20 yazdıgımda o duvara ait alana göre tugla adedini hesaplaması mesela

E10 a mesela 10 yazdım diyelim alanı 149 buldum...10 luk duvar 8.5 luk tugla kullanılarak yapılacagı için adet hesabında sadece 8.5 luk sutuna adedini bulmasını istiyorum.Bu konuda yardımcı olursanız cok sevinirim...

Saygılarımla...

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba

Metraj cetveli, kullanışlı ve sade olmalıdır.
Her metraj satırı için tuğla adetinin bulunmazı gerekmez, toplam metraj üzerinden adet hesaplayınız.

1-1 ve 2-2 akslarındaki duvar aynı ise metraja adet çarpanı koymalısınız, ayrı ayrı yazmaya gerek yok.
Keza m³ biriminden hesap yapıldığında en x boy x yükseklik şeklinde olmalıdır, 1 sütun daha gerekir.
Yine 2 adet 100x200 pencere varsa bunlar için de adet çarpanı koyunuz.

Metraj, her sayfada aynı tür imalat için olmalıdır.
Aynı sayfada 8,5 ve 13,5 duvar metrajı yapmak yerine, ayrı ayrı metraj sayfalarında yapınız.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Merhaba

Metraj cetveli, kullanışlı ve sade olmalıdır.
Her metraj satırı için tuğla adetinin bulunmazı gerekmez, toplam metraj üzerinden adet hesaplayınız.

1-1 ve 2-2 akslarındaki duvar aynı ise metraja adet çarpanı koymalısınız, ayrı ayrı yazmaya gerek yok.
Keza m³ biriminden hesap yapıldığında en x boy x yükseklik şeklinde olmalıdır, 1 sütun daha gerekir.
Yine 2 adet 100x200 pencere varsa bunlar için de adet çarpanı koyunuz.

Metraj, her sayfada aynı tür imalat için olmalıdır.
Aynı sayfada 8,5 ve 13,5 duvar metrajı yapmak yerine, ayrı ayrı metraj sayfalarında yapınız.
Öncelikle cevabınız için tesekkur ederim hocam. Ancak bu sadece bir calışma programı idi amacım aks aks m2 ye göre adet bulmaktı. Sizin dediginiz normalde birim fiyat analizlerinde kullanılacak yöntem ben birim fiyat ile ilgili bir çalışma yapmak istemedim sadece bir kac boyut ile tugla adedine ulasmaktı.O yuzden bu sekilde hazırladım..Dediginiz sekilde zaten hazırladıgım dosya mevcut...Tesekkur ederim...

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Öncelikle cevabınız için tesekkur ederim hocam. Ancak bu sadece bir calışma programı idi amacım aks aks m2 ye göre adet bulmaktı. Sizin dediginiz normalde birim fiyat analizlerinde kullanılacak yöntem ben birim fiyat ile ilgili bir çalışma yapmak istemedim sadece bir kac boyut ile tugla adedine ulasmaktı.O yuzden bu sekilde hazırladım..Dediginiz sekilde zaten hazırladıgım dosya mevcut...Tesekkur ederim...
Merhaba
Fiyat analiziyle ilgisi yok!
Doğru veriler analizlerde de, hakedişlerde de, malzeme siparişinde de vs kullanılır.

Yöntemi fiyat analiziyle ilişkilendirmeyin, o ayrı bir hikaye.

Sorunuz basit.
Yanlış evrak üzerinde çözüm önermek sizi hataya sürükler.
Az azından yanlış olduğunu bildiğim bir konuda benim yönlendirmem doğru olmaz.
Başka bir arkadaş yardımcı olacaktır.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Merhaba
Fiyat analiziyle ilgisi yok!
Doğru veriler analizlerde de, hakedişlerde de, malzeme siparişinde de vs kullanılır.

Yöntemi fiyat analiziyle ilişkilendirmeyin, o ayrı bir hikaye.

Sorunuz basit.
Yanlış evrak üzerinde çözüm önermek sizi hataya sürükler.
Az azından yanlış olduğunu bildiğim bir konuda benim yönlendirmem doğru olmaz.
Başka bir arkadaş yardımcı olacaktır.

Birim fiyat analiziyle ilgisi su hocam birim fiyatta tugla metrajı m3 olarak alınır benim amacım m3 olarak bulmak degil ben adet olarak hareket etmeye calisiyorum birim fiyat analiziyle ilgisi bu...

Yardımınız için tesekkurler..

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

Birim fiyat analiziyle ilgisi su hocam birim fiyatta tugla metrajı m3 olarak alınır benim amacım m3 olarak bulmak degil ben adet olarak hareket etmeye calisiyorum birim fiyat analiziyle ilgisi bu...

Yardımınız için tesekkurler..
Merhaba
Örneğin düşey delikli tuğla imalatı hesaplayacaksanız birim m³ olur.
Yatay örülen 8,5 veya 13,5 tuğla duvar imalatın birimi m² dir.

Fiyat analizini bir kenara bırakın, kavram kargaşası oluyor.