tüm sayfalarda arama

Excel Vers. ve Dili
EXCEL2003
Sevgili forum üyeleri ve üstadlar.Çoğu defalar foruma yazmama rağmen soruma bir cevap alamadım.Yinede Teşekkürler.Ya bu konuda bilgisi olan yok yada tüm üstadların işi çok.Saygıyla karşılıyorum.Mutlaka birilerinde istediğim uygulamanın örneği vardır.Mümkünse foruma atarsa memnun olacağım.Çalışmış olduğum uygulama ile ilgili yine küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum. Bir userform üzerinde bir textbox ile çalışma kitabında bulunan 20-30 sayfada arama yapılabilirmi?Ben aramayı bu userform üzerinde sayfa sayfa yaptırabiliyorum ve listbox ta görebiliyorum.Ayrıca bu sayfaların tamamında bir çok veri bulunmakta.Çalışma kitabını ilk açtığımızda ekrana gelen Userform çok geç geliyor ve textbox'a arama için yazdığım harf veya rakamlar gecikmeli olarak gelmektedir.Bu gecikme ile ilgili arka planda sürekli çalışan vb kodları olabilirmi.Varsa hangi kodlar sürekli çalışır?Bu konuda beni yönlendirebilecek bir fikri olan varsa bilgilerinden faydalanmak istiyorum.Şimdiden Teşekkürler.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Tüm sayfaların C sütununda arama yapar.Listboxta listeler.Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim k As Range, adr As String
ListBox1.Clear
If TextBox1.Text = "" Then Exit Sub
For i = 1 To Worksheets.Count
    Set k = Sheets(i).Range("C:C").Find(TextBox1.Text, , xlValues, xlWhole)
    If Not k Is Nothing Then
        adr = k.Address
        Do
            ListBox1.AddItem
            ListBox1.Column(0, ListBox1.ListCount - 1) = Sheets(i).Name
            ListBox1.Column(1, ListBox1.ListCount - 1) = k.Address
            ListBox1.Column(2, ListBox1.ListCount - 1) = k.Value
            Set k = Sheets(i).Range("C:C").FindNext(k)
        Loop While Not k Is Nothing And k.Address <> adr
    End If
Next i
Set k = Nothing
MsgBox "Listeleme Yapıldı.."

End Sub

Ekli dosyalar