• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tüccar bakiye

Excel Vers. ve Dili
Office Professional Plus 2016 / 32 Bit / Türkçe
Herkese merhaba,
Ekteki tabloda gördüğünüz üzere bir tedarikçiler listesi alımları var.
Ödemeleri 2 - 3 gün sonra olabiliyor, yada bir kısmı ödenmiş bir kısmı sarkmış olabiliyor.
Bu tabloda ki "L" kolonundan almak istediğim sonuç "C" kolonundaki satırındaki Firma ismini kontrol ederek ilerleyen tarihlerdeki bakiyelerini görmek.
Firma 1.gelişinde tam para almış veya daha az para almış, sonraki gelişinde tekrar bir miktar ödeme yapılmış olabiliyor.
Ödeme yapıldığında kendi satırındaki firma ismini baz alarak önceki tarihlerdeki fatura toplamlarını alıp - bundan önceki tarihlerdeki ve/veya o tarihteki ödemesini düşerek kalan firma bakiyesini görmeye çalışıyorum.
Böylelikle bu tabloya kasa cirolarını da eklediğimde gün sonu kasa bakiyesini de görmüş olacağım.
Macro yazmadan fonksiyon formüllerle yapmaya çalışıyorum ki yeni firma eklediğimde ayni formül kopyalaması ile devam edebileyim.
Mümkün müdür ?
İnceler misiniz ?
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Ekte olması gereken rakamlar var.
Hücre üst satırlardaki sadece kalan bakiyeleri yeni gelen fatura tutarı ile toplamalı ki o gündeki net bakiye gözüksün.
Tüm satırları topladığında hangi gün ne ödenmiş ne kalmış belli olmuyor.
Yani olmalı ki ;
Yeni fatura tutarı + eski tarihli kalan bakiye - yeni ödeme = yeni bakiye
gibi..
Ekte olması gereken rakamlı tabloyu ekledim.

Ekli dosyalar

L2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp aşağı doğru çoğaltınız.
Kod:
=ETOPLA($C$2:C2;C2;$J$2:J2)-ETOPLA($C$2:C2;C2;$K$2:K2)
(Not: Sanırım M2 hücresine elle yazdığınız değer hatalı, doğrusunun 200 değil, (881,41-600,00) -> 281,41 olması lazım.)
Formül, ilgili satırdaki tedarikçinin anlık bakiyesini verir.

Son düzenleme:
Geri