• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Toplu sayfa isimlendirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan momoli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel2013tr
Merhaba,

Benim bir dosyam var sayfa isimleri 01.04.2011, 02.04.2011 gibi tarih formatında. Sayfa isimlerini tek tek yazmak zamanımı alıyor. Birde hersayfada anı şekilde tarih var.

Tüm sayfa isimlerini tarih formatında sıralı olarak nasıl yazarım
Ve sayfalara sayfa ismimdeki tarihi nasıl atarım. Bunun için bir makro varmı

Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

• 2011-04-01_105538.png
    2011-04-01_105538.png
    2.7 KB · Görüntüleme: 23
Merhaba,
aşağıdaki kodu denermisiniz. Tarih değerlerinin "a1" hücresinde olduğu varsayılmıştır. Siz kendi değerinize göre değiştiriniz. Kolay gelsin.

Kod:
Sub degis()
    For Each sh In ActiveWorkbook.Sheets
        isim = CStr(Format(sh.Range("a1"), "dd.mm.yyyy"))
        sh.Name = isim
    Next sh
End Sub

Bu kod a1 hücresine yazılmış olan tarihi sayfa adı ile değiştiriyor.
Benim istediğim toplu olarak değiştirmek. şöyleki: Kitapta 30 sayfa olduğunu düşünerek tek tıklama ile tüm sayfa adlarının sıralı olarak tarih formatında değişmesi, ve her sayfa adının yine tek tıklama ile a1 hücresine yazılması idi.

Merhaba,
bu kod, her sayfanın adını, o sayfadaki "a1" hücresindeki tarih olarak değiştiriyor. Ve yukarıdaki bilgilerden ilk bakışta bunu anladım. Ancak sizin istediğiniz sanırım, herhangi bir ayda, o ayın gün sayısı kadar olan sayfa adlarını değiştirmek. Bu ay bilgisini nereden alacağımızı ve her ay için sayfa sayısı ay günü kadar mı? vb. bilgileri verirseniz, sorununuzu çözümleyebiliriz. Kolay gelsin.

Her ay için bir çalışma kitabı olacak. Sayfa sayısı aydaki gün sayısı kadar olacak. Mesela Ocak dosyasında 31 sayfa, Şubat sayfasında 28 sayfa gibi.
Kolay Gelsin

Evet, tamam, hangi ayı yaptığımızı nerden bileceğiz?

Sayın momoli
Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Birde Her sayfa adının çalışma sayfasına tarih olarak getirilmesi vardı onu yasıl yapacağız.
Kolay Gelsin

Geri