• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

toplayarak aktar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr & Office 2019 Tr
Merhaba
Sitede araştırdım bu konuda epey örnek var fakat uyarlayamadım. Ekteki dosyamda uzayıp giden malzeme listem mevcut. Aynı parça numaralı olan malzemeleri "EĞERSAY" formulü ile saydırıyorum. Birleştir adlı sayfaya bunların toplamını aktarmak istiyorum. Umarım anlatabilmişimdir. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub topla_aktar_59()
Dim conn As Object, rs As Object
Sheets("birleşik").Range("A3:F65536").ClearContents
Set conn = CreateObject("AdoDb.Connection")
Set rs = CreateObject("AdoDb.Recordset")
conn.Open ("provider=microsoft.jet.oledb.4.0;data source=" & _
ThisWorkbook.FullName & ";extended properties=""excel 8.0;Hdr=no;imex=1"";")
rs.Open ("Select first(F1),first(F2),first(F3),first(F4),first(F5),first(F6),count(F4) from [TOPLU$A3:F65536] group by F4;"), conn, 1, 3
If rs.RecordCount > 0 Then
    Application.ScreenUpdating = False
    Sheets("birleşik").Range("A3").CopyFromRecordset rs
    Sheets("birleşik").Select
    Application.ScreenUpdating = True
    MsgBox "Toplayarak aktarma tamamlandı" & vbLf & _
    "evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation, "E V R E N"
End If
rs.Close
conn.Close
Set rs = Nothing
Set conn = Nothing
End Sub

Ekli dosyalar

Sayın Evren Gizlen
İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. İlk başta hallolmuş gibi gözükse de bazı yerlerde eksikler var gibi. Mesela TOPLU sayfasında 2 adet bu malzemden "Pervane (L) 3FF 32C 501" ve 2 adet de "Pervane (R) 3FF 32C 501" bu malzemeden olmasına rağmen "birleşik" sayfasında sadece 2 adet aktarıyor. Parça no aynı parça adı farklı olduğu içinmi oluyor acaba? İlk görebildiğim aksaklık bu. Bir de ilk satıra boş bir satır aktarıyor. Dosyayı yeniden ekliyorum.

Ekli dosyalar

Problem yok.
Doğru çaışıoyr
D sütununda 3FF 32C 501 numarasını arıyor.
Kaç tane varsa onu sayıp G sütunna yazıyor.
Sizin ilk sayfanızda o numaradan toplamda 2 tane var.Ve sonuç doğru.Sonuçtadad 2 çıkmış zaten.Bunu niye D sütunnda Parça no'yo göre yapıyorda C sütunnda parça adına göre yapmıyor gibisinden bir soru sorarsanız eğer bende size bu konuda bir şey belrtmediniz.Sizin ilk sayfada yazdığınız H sütunundaki formülde Eğer say kullanıp D sütununu sorguladığınızı gördüm ona fgöre yaptım.Problem yok.
Ayrıca benim kodlarım sizin H sütununza yazdığınız formüllerle hiç bir ilgisi yok.Onlardan bağımsız çalışıyor.C sütunda tekrarlayanları teke indiriyor ve adedini yazıyor.:cool:

Haklısınız. Bir an ben yanılmışım özür. Çok teşekkür ediyorum.

Geri