• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

toplamları birleştirmek

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhabalar,
burdaki toplamları kumaşların enine göre tek hücrede yazıp. toplam mt hesaplamak.
blanket dediğimiz olay bir kumaşın A4 kağıtı boyutunda ki hali (23*28) ve (15*20) A5 kağıtbotundaki hali, test parçası ise kumaşın en ve adet çarpımındaki sonuç. burda pek sıkıntımız yok.

burda şunu yapabilmemiz mümkünmüdür arkadaşlar..!

ben B sutununa kumaşın gerek test parçası halini (25, 30, 45, 60, 70, 100cm) gerekse blanket halini yazdığımda (15*20 veya 23*28) mtreyi otomaik hesaplatabilirmiyiz.
hesaplamalar test parçasında adetin en ila çarpıdır.
blankette ise adet*en*boy/15000 bölünüp çıkan sonucudur
ek dosyada örnekler mevcuttur.

ben şu başlıklı sütünları istıyorum arkadaşlar,

ADET, EN, TOPLAM MT,

ilgilenen arkaşlara şimdiden tşk ederım.

iyi akşmlar

Ekli dosyalar

Merhaba,

İmleç 3. satırdayken ad tanımlamaya girerek,

sonuc

ismini verip, ( farklı bir isimde verebilirsiniz.)

Kod:
=DEĞERBİÇ($B[B][COLOR=blue]3[/COLOR][/B])

formülünü tanımlayın. Bu işlemden sonra D3 hücresine aşağıdaki formülü yazıp alt satırlara kopyalayın.

Kod:
=EĞER(B3="";"";A3*[B][COLOR=red]sonuc[/COLOR][/B]/15000)
.

f3 icin;

Kod:
=SUM((A3*LEFT(B3,2)*RIGHT(B3,2)/15000)+C3*A3)

cevabi gormeden yazdim :)

Ömer Beyin cevabinin daha islevsel oldugunu dusunuyorum, degerbic(evaluate) kullanarak cozume giderseniz daha sorunsuz olacaktir..

iyi akşmlar hocalarım,
bu yazılanları uyguladım ama pek sonuç elde edemedim ya da ben yanlış girdim. ben ek dosya yayeni bi örnek çalışma ekledim sizden ricam. siz eklerseniz memnun olurum...
A sütüne adet girecem
B sütüna kumaşın eni yani 25 cm 30 cm 45 cm 60 cm 70 cm 100 yada azönceki blanket olayı yani, ya 23*28 ya da 15*20 ama
blanket ebatları girdiğim de C sütünunda bunların çarpımının 15000 bölünmesi lazım. test kumaş girildiğinde de kumaş enin her ne ise adetle çarpımıdır.
ben verdiğiniz formullerı ekledım sonuç elde edemedım. siz eklersenız memnun olurum.

saygılarımla

Ekli dosyalar

BLANKET bolumunun yazdigi bir sutun daha olmasi gerekmiyor mu?

ilk dosya uzerinde Omer Beyin cozumu ile ekliyorum..

formul menusunden ad tanimlarini incelerseniz, faydasi olacaktir..

Ekli dosyalar

eksiklik var

merhabalar mustafa bey,
bi yerde yanlış anlaşılma söz konusu. ömer bey isimli excell den söz ediyorum.
her kayıt hem 23*28 hemde test parçası olarak gönderilmiyor. bazen her ikisi, bazende test bazende blanket olarak kayıt yapıyorum. bu her ikisi için geçerli :((

#1 mesajda eklediğiniz dosyanın hangi sütunu için formül yardımı istiyorsunuz.

Dosyada gördüğüm sadece D sütunundaki formülü manuel yazdığınızdı. Bunun dışındaki formüller zaten istenileni otomatik yapmaktadır. Sizin istediğiniz D sütunundaki formülü elle değilde hücreden alıp hesaplatmak değil mi?

.

Yanıt

MERHABA ÖMER BEY

Ben toplamlar isimli örnek bi excel sunuyorum. hem blanket olarak hemde test, hemde her ikisi olarak girişleri yaptım. ben test toplarında sonuçları tek d sütünunda görmeyi istiyordum.

ilginizi çin tşk ederim.

Ekli dosyalar

Olması gerek formülü buraya manuel yazarmısınız.

.

yanıt

adet blanket test toplam mt
45 23*28 1,932 burdaki formlul şu olmalı 45*23*28/15000

18 45cm 8,10mt

bide hem blanket hemde test olduğunu düşünün ikisinin toplam mt kayıt edılecektı.10, 32mt yani

ben a sutuna adet b stuna blanket c test ama her ıkısınden kayıt edılmeyebilir tekte olabilir her ikiside toplam metre görmek istıyorum :)

Örneklerinizin eklediğiniz dosyayla örtüşmesine özen gösterirseniz konuyu anlamamız daha kolay olur.

Son eklediğiniz dosyaya göre D2,D3,D4 ve D5 deki hesaplamaları hücre hücre manuel yazarmısınız.

yanıt

ömer bey bana a hücresine herhangi bi rakam girdiğimde b hücresinde bunun 23*28/15000 bölünmesini nasıl yapacağım formülünı yazabilirseniz çok memnun olurum sanıım ben bunu bu şekilde isteğime uygun çözebilirim :)

Bu istediğinizi #2 numaralı mesajda yazmıştım.

Ömer bey,
bana herhangi bir rakamın 23*28/15000 bölünüp çarpılmasını excelde nasıl yapacağımı yazabilirmısınız :) sanırım ben kndıme gore uyarlayıp yapabileceğim
a sütünuna rakamı yazdığımda b sutununda bunun çarpılıp bolunmesı yeterli olacak sanırım

Geri