• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

toplamı oluşturan optimum değerleri bulabilmek

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2010
merhaba ,benim
yapmaya çalıştığım iş, kazan kapasitesine en uygun( kapasiteyi geçmeyecek ) tonların toplamını alıp buraya getirmek veya daha iyisi , hangi üretim numaralarından oluştuğunu bulabilmek. Sanki böyle optimum toplamı bul gibi bir formul fardı ama bulamadım. makroylada olabilir böyle bir formul vasa bana söyleyebilirmisiniz. öreneğin

üe no ton kazan kapasitesi 215
p1 70 en uygun tonların toplamı ...... buraya 213 ton'u
p2 80 geçmeyecek hangi ü.e. toplayabilirim onu getirmek örn.
p3 90 p1,p2,p7 şeklinde optimum bileşenlere ulaşabilmek.
p4 100
p5 110 yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler
p6 35
p7 64,5
p8 40
p9 10
p10 5
p11 3
p12 17
p13 9

merhaba ,benim
yapmaya çalıştığım iş, kazan kapasitesine en uygun( kapasiteyi geçmeyecek ) tonların toplamını alıp buraya getirmek veya daha iyisi , hangi üretim numaralarından oluştuğunu bulabilmek. Sanki böyle optimum toplamı bul gibi bir formul fardı ama bulamadım. makroylada olabilir böyle bir formul vasa bana söyleyebilirmisiniz. öreneğin

üe no (ton kazan kapasitesi 215
p1 70 en uygun tonların toplamı ...... buraya 213 ton'u
p2 80 geçmeyecek hangi ü.e. toplayabilirim onu getirmek örn.
p3 90 (p1,p2,p7) şeklinde optimum bileşenlere ulaşabilmek.)
p4 100
p5 110 yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler
p6 35
p7 64,5
p8 40
p9 10
p10 5
p11 3
p12 17
p13 9

merhaba,

dosyay ekledim, bakabilirseniz sevinirim.

Demek istediğim.

bir kazan var ve bunun kapasitesi örn. 100 ton ve bu kazanda karıştıracağım irili ufaklı tonlardan oluşan üretim emirleri var, ( örn. 15- 50 -65- 35-5 vb. ) bunlardan 100 tonu geçmeyecek hangi üretim emirlerini toplarsam uygun veriyi bulurum ona b,r formul bulmaya çalışıyorum.

teşekkürler,

Ekli dosyalar

Daha once siteden aldığım bir dosya mevcup belki işine yarayabilir.

Son düzenleme:
Hüseyin bey merhaba,

dosyayı açamadım, excel olarak açılmıyor, bu dosyayı nasıl açabilirim acaba ?

Hüseyin bey merhaba,

dosyayı açamadım, excel olarak açılmıyor, bu dosyayı nasıl açabilirim acaba ?

dosya sıkıştırılmaş halde rar programı olması lazım ben size xls halini tekrar yolluyorum.

dosyada once kombinasyonları listede daha sonra en yakın sonucu bul diyeceksiniz en yakın sonucu bul dediğinizde rapor sayfasında size hangi hucreleri toplam alırsanız yakın sonuca ulaşacağınızı gösterir en sonda hata mesajı verir siz ona end diyip geçin.

Son düzenleme:
Hüseyin bey çok teşekkürler, dosyayı açtım ve süper bir dosya istediğimede çok yakın tek sorunum, eğer toplamını istediğim rakam oluşmuyorsa ona en yakın bileşeni rapor sayfasında vermemesi, örn. ben 214,5 istersem " rapor " sayfası eşitini bulamadığı için boş çıkıyor , en yakın rakamın kombinasyonlardan aranılıp bulunması gerekiyor, bu konuya bir çözümünüz bir fikriniz olabilirmi ? verdiğiniz bilgi ve paylaşımınız için çok teşekkürler Allah cc razı olsun,

teşekkürler,

Hüseyin bey çok teşekkürler, dosyayı açtım ve süper bir dosya istediğimede çok yakın tek sorunum, eğer toplamını istediğim rakam oluşmuyorsa ona en yakın bileşeni rapor sayfasında vermemesi, örn. ben 214,5 istersem " rapor " sayfası eşitini bulamadığı için boş çıkıyor , en yakın rakamın kombinasyonlardan aranılıp bulunması gerekiyor, bu konuya bir çözümünüz bir fikriniz olabilirmi ? verdiğiniz bilgi ve paylaşımınız için çok teşekkürler Allah cc razı olsun,

teşekkürler,

Ekte Dosyada guncelleme yaptım. bir incelelermisiniz.

Ekli dosyalar

Geri