• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

toplamada yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erk-kan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
effice xp
bir işlem sonucu 8 ayrı sütunda numaralar var bazı sütunlar yine işlem sonucu boş kalıyo bu 8 sütundada formül var fakat boş sütunlardan dolayı toplama yapamıyorum boş sütunlara nasıl sıfır yazarım eğer boşsa sıfır yaz yapabilirim m sütunundan sonraki sütunları toplamak istiyorum boş olablarıda

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
bir işlem sonucu 8 ayrı sütunda numaralar var bazı sütunlar yine işlem sonucu boş kalıyo bu 8 sütundada formül var fakat boş sütunlardan dolayı toplama yapamıyorum boş sütunlara nasıl sıfır yazarım eğer boşsa sıfır yaz yapabilirim m sütunundan sonraki sütunları toplamak istiyorum boş olablarıda

merhaba
eki inceler misiniz

Ekli dosyalar

evet problem çözüldü ihsan bey çok teşekkür ederim

ama bişey daha istesem olurmu acaba toplam bu işlemler sonucu çıkan sayıyı bir sonraki onluk tabana tamamlayan sayıyı bulmalıyım örnek çıkan sayı 27 bir sonraki 10 luk taban 30 örnek x sütunu 72 ise 80 olması için 8 gerekli bu sayıyı bir sutuna yazdırmayani bir sütunda 1000 lerce tek sayı onu bir sonraki 10 luk tamsayıya toplamsaı için gerekli olan sayıyı da yan sütuna yazdırma gibi bişey biraz karışık oldu ama

ama bişey daha istesem olurmu acaba toplam bu işlemler sonucu çıkan sayıyı bir sonraki onluk tabana tamamlayan sayıyı bulmalıyım örnek çıkan sayı 27 bir sonraki 10 luk taban 30 örnek x sütunu 72 ise 80 olması için 8 gerekli bu sayıyı bir sutuna yazdırmayani bir sütunda 1000 lerce tek sayı onu bir sonraki 10 luk tamsayıya toplamsaı için gerekli olan sayıyı da yan sütuna yazdırma gibi bişey biraz karışık oldu ama

merhaba
toplam aldığınız hücreye
Kod:
=TAVANAYUVARLA(TOPLA(G1:R1);10)
bu şekilde değiştirin

hocam harika emeğinize sağlık çok teşekkür ediyorum

sizden birşeyler daha isteyebilirmiyim tabisizin için sorun değilse

olayı baştan anlatayım bir barkod tabancası ile araç takip yapcam a1 e araç plakası için barkod okutulacak otamatik olarak b1 geçecek bir barkod daha aracı kullanan kişinin adı soyadı olcak ve diğer sütunlara mesela c1e o anki saat ve tarih yazacak aynı işlemi araç geldiğinde yapcak hepsi aynı süyuna bu bir işlem araç çıktı kişi saat tarih araç döndü saat tarih aynı satırda gibi

Geri