• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

toplama

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba arkadaşlar
Ben bir tablo oluşturmaya çalışıyorum ama toplama işleminde takıldım.

Yapmak istediğim şey;
A1,b1,c1 ve d1 hücrelerindeki değerleri toplamak... Ama bu hücredeki tüm değerleri de =eğer formülle yazdırıyorum... Ya 4 hücredeki eğer sonuçlarını toplatmayı yapamadım... Tüm hücrelerde değer yazarsa sorun yok toplamı yapıyor... ama 1 hücre boş ise toplam hata veriyor (#değer!) şeklinde

Sorunsuz bir şekilde nasıl çözebilirim?

:cool:

=EĞER(EHATALIYSA(A1);0;A1)+EĞER(EHATALIYSA(B1);0;B1)+EĞER(EHATALIYSA(C1);0;C1)+EĞER(EHATALIYSA(D1);0;D1)

=ETOPLA(A1:D1;"<>#DEĞER!")

olarak kullanabilirsiniz.

.

Merhaba,

Alternatif

Dizi Formüldür, Formül Yazıldıktan Sonra Ctrl+Shift+Enter ile bitirilmelidir.

Kod:
=TOPLA(EĞER(EHATALIYSA(A1:D1);"";A1:D1))
=SUM(IF(ISERROR(A1:D1);"";A1:D1))

Merhaba arkadaşlar
Ben bir tablo oluşturmaya çalışıyorum ama toplama işleminde takıldım.

Yapmak istediğim şey;
A1,b1,c1 ve d1 hücrelerindeki değerleri toplamak... Ama bu hücredeki tüm değerleri de =eğer formülle yazdırıyorum... Ya 4 hücredeki eğer sonuçlarını toplatmayı yapamadım... Tüm hücrelerde değer yazarsa sorun yok toplamı yapıyor... ama 1 hücre boş ise toplam hata veriyor (#değer!) şeklinde

Sorunsuz bir şekilde nasıl çözebilirim?
İlginiz için çok teşekkür ederim.. Sanırım örneğimi yanlış verdim size ki belli hücreler arası toplama çözümleri geldi :(

Şöyle düzelteyim;
a1 + b8 + e10 + g7 deki hücrelerin içindeki "eğer" ile yazdırılan sonuçları toplamak istiyorum... Tüm hücrelerde değer yazarsa sorun yok toplamı yapıyor... ama 1 hücre boş ise toplam hata veriyor (#değer!)

Yardımı olacaksa yukarda belirttiğim hücrelerde aşağıdaki komut sonuçları yazıyor, yani 1,2 veya 3 yazdırıyorum... işte bu yazdırdığım sonuçlarıda tek hücrede toplatmak istiyorum
=EĞER(D9="";"";EĞER(E9="";"";EĞER(D9<E9;"1";EĞER(D9=E9;"2";EĞER(D9>E9;"3")))))

Sanırım şimdi daha iyi anlatabildim
tekrar yardımlarınızı rica edeceğim, teşekkürler

merhaba

topladığınız hücrelerde eğer fonksiyonu varsa muhtemelen eğer yanlışsa değer olarak "" kullanmışsınızdır.
eğer yanlışsa "" yerine 0 kullanın, sıfır değerlerini sayfada göstermeyin.

merhaba

topladığınız hücrelerde eğer fonksiyonu varsa muhtemelen eğer yanlışsa değer olarak "" kullanmışsınızdır.
üstadım, toplamaya çalıştığım hücrenin içeriği aşağıdaki gibi
=EĞER(D9="";"";EĞER(E9="";"";EĞER(D9<E9;"1";EĞER(D 9=E9;"2";EĞER(D9>E9;"3")))))

merhaba

tamam şimdi anladım demek istediğinizi... "" yerine "0" yazdım toplama sorunsuz yapıyor.

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Geri