• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

toplama yapmıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tukayf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2016&2019&2021 TR
arkadaşlar ekteki dosya ferhat bey'in çalışmasıdır...
görev sayfasına yazdığım isimlerin karşısındaki görev saatlerini rapor sayfasına aktararark toplamasını istiyorum...toplamayı sadece bir kere yapıyor o da doğru satırlarda bulunursa diğer türlü farklı satırlarda toplama yapıyor mantığın anlayamadım... inceleyebilir misiniz..yardımlarınız için teşekkürler.

Ekli dosyalar

arkadaşlar yardım lütfen amaaa aaaaaaaaaaaaa:P olmuyo böle :P işin şakası bi tarafa arkadaşlar cidden çok ihtiyacım var bu çalışmaya.

Böyle bir şey mi istiyorsunuz?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim hocam. galiba ben anlatamadım. görevler sayfasında a isimli şahsı maç görevine yazdık...tekrar bu a isimli şahsı başka bi satırda sınav görevine yazınca toplama yapmıyor. toplamasını istiyorum raporlar ssayfasına.

Pardon yaa, hücre başvuru referanslarını düzenlerken formülü bozmuşum :) 3 no'lu mesajdaki dosyayı güncelledim, kontrol eder misiniz?

sorunu çözdüm hocam dizi formülde } parantezini silmişim ben problem ordan kaynaklanıyormuş...zihninize ve emeğinize sağlık . ayrıca hpcam sizin yazdığınız formülde sadece 3 er saat toplama yapıyor 9 saat de girsem 3 saat topluyor bunu da bildireyim gene bi yerde hata var.

sorunu çözdüm hocam dizi formülde } parantezini silmişim ben problem ordan kaynaklanıyormuş...zihninize ve emeğinize sağlık . Ayrıca hpcam sizin yazdığınız formülde sadece 3 er saat toplama yapıyor 9 saat de girsem 3 saat topluyor bunu da bildireyim gene bi yerde hata var.

parantezli formülleri kapatırken imleç formül içindeyken ctrl+shift+enter tuş kombinasyonunu kullanın....

dizi formül kullanmadan;

=TOPLA.ÇARPIM((_AdSoyad=$C10)*(_GorevTipi=I$9)*(VE(_Tarihler>=_RapBasTar;_Tarihler<=_RapBitTar))*(_Sureler))

bu şekilde deneyebilirsiniz. formüldeki sorun, yani hep 3 bulmasının nedeni de tarih sorgularından dolayı meydana geliyormuş. Formülü bu şekilde düzeltince sonuçlar da düzeldi.

arkadaşlar m.n.o,p sütunundaki veriler q sütunnuda toplanmıyor acaba neden?
örnek dosya ektedir

Ekli dosyalar

.

arkadaşlar m.n.o,p sütunundaki veriler q sütunnuda toplanmıyor acaba neden?
örnek dosya ektedir

Size 3 yol:

1. Q13 hücresine =SUM(--M13:P13), yazıp dizi formülü olarak, yani CTRL SHIFT tuşları basılı iken ENTER ile girin. Bunu da aşağya kopyalayın.

2. M13:P38 aralığı seçili iken, tablonunu sol tarafında çıkan çentiğe basıp, sayıya dönüştürün.

3. Herhangi bir hücreye 1 yazıp kopyalayın. M3:P38 aralığını seçip özel yapıştırdan çarp ile yapıştırın.

.

.

Size 3 yol:

1. Q13 hücresine =SUM(--M13:P13), yazıp dizi formülü olarak, yani CTRL SHIFT tuşları basılı iken ENTER ile girin. Bunu da aşağya kopyalayın.

2. M13:P38 aralığı seçili iken, tablonunu sol tarafında çıkan çentiğe basıp, sayıya dönüştürün.

3. Herhangi bir hücreye 1 yazıp kopyalayın. M3:P38 aralığını seçip özel yapıştırdan çarp ile yapıştırın.

.

sayın yurttaş ilginize teşekkür ederim deneyeceğim

sayın yuttaş işlem tamam...

Geri