• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Toplama Yapabilmek

Alternatif olarak 13 nolu mesajımda verdiğim formülü deneyiniz.

Döndük 17. mesaja :)

C dışındaki sütunlar için aynı şekilde uyarlama yapılabilir. Ancak C sütunu biraz karışık. Çünkü verdiğim kodlar sayfa üzerinde yapılan değişikliklere bağlı olarak çalışıyorlar.

Koddaki

If Intersect(Target, [B:B]) Is Nothing Then GoTo 10

satırı B sütununda veri girince/değişiklik yapınca bir işlem yapılmasını sağlıyor. Eğer B sütununda değişiklik yapılmadıysa (başka satır/sütun/hücrede değişiklik yapıldıysa) 10 ile belirlediğim kısma gidiyor.

10 ile belirlediğim kısım ise F sütununda değişiklik olduğunda kodları çalışmasını sağlıyor. F sütununda da değişiklik olmadıysa kod hiçbir işlem yapmıyor (then exit sub gereği).

Kodun mevcut halinde hem B hem de F'de değişiklik olduğunda C sütununda değişiklik yaptırdık. Yani C sütunu değişti. Şimdiye kadar bir problem yoktu ama siz C sütunundaki değişiklikler için de C26'nın ve G sütunu için C27'nin değişmesini istiyorsunuz.

Kodun her bölümü zaten C sütununda değişiklik yaptığından C sütununda değişiklik olduğunda da C26'yı değiştir dememiz excel'i sonsuz döngüye sokar ve kilitlenir.

Ayrıca kodun mevcut halinde her zaman o sütundaki son 3 hücrenin toplamı alınıyordu. Kaçıncı satır olduğu önemli değildi.

C sütununda ise bu olamaz. Çünkü halihazırda C24, C25 ve eğer sonraki isteğinizi de yaparsak C26 ve C27 hücreleri dolu olacak. Peki hangi hücrelere veri girildiğinde bu işlemin yapılması gerekecek?

Sonuç olarak tekrar tekrar kodu değiştirmemek adına sorununuzu ve tam olarak nasıl bir çözüm istediğinizi açık ve net bir şekilde anlatırsanız iyi olur.

B sütununda hangi hücre(ler)de nasıl bir değişiklik olduğunda hangi hücrede ne olması gerekiyor?
C sütununda hangi hücre(ler)de nasıl bir değişiklik olduğunda hangi hücrede ne olması gerekiyor?
F sütununda hangi hücre(ler)de nasıl bir değişiklik olduğunda hangi hücrede ne olması gerekiyor?
G sütununda hangi hücre(ler)de nasıl bir değişiklik olduğunda hangi hücrede ne olması gerekiyor?

Ben soruda istenilen sonucun listenin altında değilde farklı bir hücrede görüntülenmek istediğini anladım. Verdiğim cevapta bu yöndeydi.

Korhan Bey benim cevabım size değildi, arkadaş bir önceki sayfanın sonunda yeni bir düzenleme sormuş, ona yönelikti.

Geri