• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

toplama soruları.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
merhaba,

35 sayfalık bir dosya ile çalışıyorum. iki sorum olacak

1) iki hücreyi birleştirerek kullandığım bir toplam alanı var. örneğin a1 ve a2 birleştirilmiş durumda. hücre satırında buranın adı a1 olarak gözüküyor. farklı sayfalardaki bu a1 toplamları hata veriyor. nasıl toplamak lazım?

2) 20 sayfadaki b5 hücresini toplamak istiyorum. bunu kolaylıkla nasıl yapabilirim? toplam yapıp tüm sayfaları gezmek zorunda mıyım?

teşekkürler,

utku.

Son düzenleme:
Merhaba,
Birinci sorunuzu anlayamadım.

İkinci sorunuz için;
Kod:
=TOPLA('*'!B5)
Not: Bulunduğunuz sayfa hariç tüm sayfaları toplar.
Yada sayfa isimlerinizi söylerseniz daha doğru cevap yazabiliriz diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
İlk soruyu ben de anlamadım. Aklıma şu geldi: A1 ve B1 birleştirildiğinde bazen formülde =A1 yazıldığında the kafa doğrusu eşittirden sonra o birleşmiş hücre seçilfiğinde) Excel bunu =A1:B1 olarak çeviriyor. Bu da işlemlerde hataya neden oluyor. Eğer sorun buysa hücreye girip :B1 kısmının silinmesi sorunu çözecektir.

merhaba,

35 sayfalık bir dosya ile çalışıyorum. iki sorum olacak

1) iki hücreyi birleştirerek kullandığım bir toplam alanı var. örneğin a1 ve a2 birleştirilmiş durumda. hücre satırında buranın adı a1 olarak gözüküyor. farklı sayfalardaki bu a1 toplamları hata veriyor. nasıl toplamak lazım?

2) 20 sayfadaki b5 hücresini toplamak istiyorum. bunu kolaylıkla nasıl yapabilirim? toplam yapıp tüm sayfaları gezmek zorunda mıyım?

teşekkürler,

utku.

selam,

"35 sayfalık bir dosya" deyince , ayın günlerine yönelik bir uygulama gibi geldi bana..
biraz detaylı da olsa , sayfalar arası veri aktarımına ve raporlamaya yönelik olarak hazırlanmış eki göndermek istedim..

Dosya hakkında bilgiler :

DOLAYLI Fonksiyonu ve HÜCRE fonksiyonu kullanımına örnek olarak hazırlandı.

Ayın günlerine ait Gelir - Gider ve Fark lar için , DOLAYLI ve HÜCRE fonksiyonları kullanımlarıyla sayfalar arası veri aktarımı yapıldı.

buradaki en önemli konu sayfa adlarının ayın günlerine yönelik olmasıdır. Çünkü aralarında bir ilişki söz konusudur. Bir sonraki Güne devredeni hesaplamak için sayfa adından 1 çıkarılarak istenilene varılabilinmektedir. Burada DOLAYLI ve HÜCRE fonksiyonları kullanılarak bir önceki günden devreden tutarlar hesaplatılarak yazdırılmaktadır.

hesap sayfasında ise, ayın günlerine ait Toplam Gelir - Gider ve Farklar DOLAYLI fonksiyonu yardımıyla getirilmektedir. (Toplamlara yönelik satır no ları sayfalarda farklı farklı satırlarda olabilir. )

Burada Sayfa Adları DİZİ formülü ile hesaplatılmaktadır.
kullanılan formül :
Kod:
=EĞER(SATIRSAY($1:[COLOR="red"][B]5[/B][/COLOR])<=BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sayfalar);İNDİS(Sayfalar;SATIRSAY($1:[B][COLOR="Red"]5[/COLOR][/B]));"")

Kırmızı ile yazılan 5 , ayın ilk günü olan 01 sayfası 5. sayfa oluşundandır.
aşağıya doğru kopyalandığında diğer sayfa adları da sırayla yazılmaktadır.

Formülde kullanılan "Sayfalar" ad tanımlaması ise
Kod:
=PARÇAAL(AL.ÇALIŞMAKİTABI(1);BUL("]";AL.ÇALIŞMAKİTABI(1))+1;99)&DOLAYLI("iv65000")
şeklinde olup , Makro 4.0 da kullanılan kodlar kullanılmıştır. Dosya makro içermemesine rağmen sadece bu ad tanımlamasından dolayı .xlsm uzantılıdır.

link : http://s6.dosya.tc/server7/crx5tr/Dolayli_FarkliOrnek.rar.html

Geri