DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
arkadaşlar ben a1+b1 stunlarını toplamak sonucu c1 stununda görmek istiyorum ve ayrıca formülü otomatik olarak c1 stununa uygulamak istiyorum yardımlarınız için şimdiden tşkkür ederim...
=A1+B1
=TOPLA(A1;B1)
merhaba
zaten yapmışsınızyazın c1 hücresineKod:=A1+B1
yada
yazınKod:=TOPLA(A1;B1)
tamam dediğiniz gibi yaptım ama bunu c1 stununa komple otomatik olarak nasıl uygularım?
C1 hücresini seçtiğinizde sağ alt köşede bir nokta işareti görürsünüz. Fareyi o noktanın üzerine getirdiğinizde + şeklini alır, o durumda ikin yani fare + şeklini aldığında 2 kere tıklarsanız C1 deki formül tüm satırlara uygulanır.
onuda biliyorum ama o şikilde yaptığımda hücrelerde 0(sıfır) değeri kalıyor bense boş gözükmesini a1 ile b1 e sayı yazdıkça otomatik toplamı vermesini istiyorum
=EĞER(YADA(A1="";B1="");"";A1+B1)
=EĞER(VE(A1="";B1="");"";A1+B1)
merhaba
bu formül hem a1'in hemde B1'in dolu olduğunda çalışır.Kod:=EĞER(YADA(A1="";B1="");"";A1+B1)
bu formül'de ikisi boş ise boş gibi görünür. veri yazdığınızda ise toplama işlemine başlarKod:=EĞER(VE(A1="";B1="");"";A1+B1)
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error GoTo son
If Intersect(Target, [A:B]) Is Nothing Then Exit Sub
Range("C" & Target.Row) = "=A" & Target.Row & "+B" & Target.Row
If IsNumeric(Range("C" & Target.Row)) = False Then _
Range("C" & Target.Row) = ""
son:
End Sub
Merhaba,
Aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne kopyalayıp deneyiniz. Nümerik kontrolü pek yapılmadı.
çok teşekkür ederim benim istediğim de buydu.ama size bi sorum daha olacak;
c1 den c20 ye kadar tek stunda yani c stununda sayıları nasıl toplarım en basit hali ile?
=ETOPLA(C1:C20;"<>";C1:C20)