• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Toplama işlemi ilgili bir soru

cankoz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba Arkadaşlar

benim bir sorunum var toplama işlemi ile ilgili bir soru soracağım 3 tane sütun var birinci sütun GÜN 2. sütun HAFTA 3. sütun ise AY benim yapmak istediğim olay bugün gün sütununa bir rakam gireceğim Rakam hem haftada hemde Ay kısmında görünücek ilk gün sıkıntı yok fakat ikinci gün deki rakam değişince haliyle hafta ve ayda değişiyor bunların değişmemesi lazım nasıl yapabilirim yardımcı olabilecek biri varmı acaba.

Ekli dosyalar

Sayfa kodu olarak kopyalayınız.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Count > 1 Then Exit Sub
   If Intersect(Target, Range("a2")) Is Nothing Then Exit Sub
   [f2] = [f2] + [A2]
  [H2] = [H2] + [A2]
  [j2] = [j2] + [A2]
End Sub

Sayfa kodu olarak kopyalayınız.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Count > 1 Then Exit Sub
   If Intersect(Target, Range("a2")) Is Nothing Then Exit Sub
   [f2] = [f2] + [A2]
  [H2] = [H2] + [A2]
  [j2] = [j2] + [A2]
End Sub
Merhaba Sayfa kodunu tam olarak neren ekleyeceğiz

Yapılmak isteneni örnek dosya üzerinden açıklar iseniz ,belki değişik çözümler önerilebilir.Benim anladığım.Günün toplamını gün Bugün Hücresinde,Haftanın toplamını Bu hafta hücresinde,Ay toplamını Bu ay hücresinde toplatmak isteniyor.Doğru anlamış isem;
Şunu hatırlatmak isterim Excel veri depolamaz.Bir hücreye kayıt edip bilgilerin isteğe göre alınması gerekir.Bu doğrultuda çözümler üretilebilir.
Şu sorularında açıklanması gerekir.
Bugün Bulunulan gün bu tamam
Bu hafta Yılın içinde bulunulan haftası mı? Bulunulan gün ve öncesi 7 günlük zaman mı?
Bu ay İçinde bulunulan ay mı? Bulunulan gün ve öncesi 30 günlük zaman mı?
Yanlış anlamış isem; doğrusunu açıklarsanız.Çözüm üretmek için çalışırım veya forumdaki arkadaşlar üretir.

Geri