• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Toplama ile ilgili..

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba arkadaşlar,

benim şöyle bir isteğim olacaktı sizden.. yardımcı olan arkadaşa şimdiden teşekkür ediyorum..

Şimdi tablom şu şekilde,

müşteri adı---------------ziyaret günü--------------anket---bulunurluk
Hasan GIDA--------------pazartesi------------------ + --- (-) ----

şimdi ben pazartesi müşterilerinde anketi + olanların toplamını almak istiyorum. yani artılar anket yapılmış anlamında.. salı günü için ayrı toplam almak istiyorum.. aynı şekilde bulunurluk içinde geçerli..

ben bunu eğer ile yaparım ama çok zahmetli olacak.. çünkü sutun sayısı 1000den fazla.. eğere gerek duymandan makro ile yapılabilir mi?

teşekkürler,

eğer ile yapamazsınız.Topla.çarpım ile yapabilirsiniz.
Makro ile yapılabilir.
bu tek formül işi bitirir.
=topla.çarpım(--(A1:A1000="Pazartesi")*--(B1:B1000="+")*--(C1:C1000))

mükemmel bir cevap olmuş, aynı formülü bir dosyamda denedim, ancak belirli bir kriterlere uyan verilerin çarpım toplamlarını alması için düzenledim. 4 işlem kar ettim, teşekkürler...

=YUVARLA(EĞER(E4=0;0;TOPLA.ÇARPIM((giris!$F$2:$F$65536=(form!C4&SOLDAN(form!D4;2)))*(giris!$C$2:$C$65536)*(giris!$D$2:$D$65536))/E4/1000);2)

eğer ile yapamazsınız.Topla.çarpım ile yapabilirsiniz.
Makro ile yapılabilir.
bu tek formül işi bitirir.
=topla.çarpım(--(A1:A1000="Pazartesi")*--(B1:B1000="+")*--(C1:C1000))

evren kardeşim çok teşekkür ediyorum ama bir türlü yapamıyorum.. değer hatası veriyor sürekli..

a kolonu = müşteri adı
b ziyaret günü
c anket alanı sanırım değilmi bu yaptığın formülde..

a kolonu müşteri isimleri olduğu için pazartesine eşit olan birşey yok. yani siz pazartesine eşittir diyorsunuz formülde. ben hata yapıyorum bir yerde ama..

exceliniz ingilizce ise
sumproduct topla.çarpım yerine kullanınız.

yok hayır ingilizce değil.. topla.çarpım var bende.. yardımın için çok teşekkür ederim.. kurcalim biraz daha

Geri