• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Toplam Yapılan değeri bulma ve Aylara Göre Dağıtma

Excel Vers. ve Dili
2016 - Türkçe
Merhaba

Sayfa 1 'de deney kayıtlarımız var.

Bu kayıtlarımızda Test Durumu " Tamamlandı" yazanların

Sayfa 2 'de Deney Bitiş tarihine göre Aylara nasıl dağıtabiliriz ( kaç tane yapılmış , kaç tanesi olumlu , kaç tanesi olumsuz )

Sayfa 2 'de ben manuel olarak dağıttım sayıları.

Teşekkürler

Ekli dosyalar

formülle de bu şekilde olabilir. yardımcı hücreler kullandım ama kullanmadan da yapılabilir mutlaka

Ekli dosyalar

Sayfa 1 sürekli güncellenecek bir veriler içeriyor. Ondan Makro ile çözebilir diye düşünmüştüm.

Teşekkürler.

Sayfa 1 sürekli güncellenecek bir veriler içeriyor. Ondan Makro ile çözebilir diye düşünmüştüm.

Teşekkürler.

sıkıntı yok. formüllü hücreleri istediğiniz kadar aşağı çekin. pivot table ile yaparsanız veri ----> tümünü yenile ile sayfa verilerini güncelleyin hepsi görünür. makro için başkaları yardımcı olur sanırım.

makroya gerek yok, çokeğersay ile çözülür gayet rahat şekilde. tablonuzu bir defa hazırladıktan sonra pivot gibi güncelleme yapmadan da çözebilirsiniz.

N sütununa DÖNEM deyip =ay(sayfa1!B2) yazdım, formül aşağıda, yalnız siz testin kayıt tarihini mi yoksa geliş tarihini mi alacaksınız ona dikkat edin. sütunları bu formüle göre düzenlersiniz.
Ayrıca gördüğünüz gibi üste 1-12 ye kadar ayları ekledim.
Bu formülü makro ile yazıp alana genişletip sonra metin olarak kaydet de diyebilirsiniz.
alternatif çok, hangini isterseniz. ben pivot tercih etmiyorum istediğim formatlara dönüştüremediğim için. tercih sizin.

=ÇOKEĞERSAY(Sayfa1!$F:$F;Sayfa2!$D5;Sayfa1!$N:$N;Sayfa2!E$2;Sayfa1!$M:$M;Sayfa2!E$4)

aşağıdaki de makro kodu, bu makro ile çalışır ve sonra metin olarak kaydeder. sistemde formüller yavaşlatmaz yani. güncellemek için bi butona ihtiyacınız var.

C#:
    Range("E5").Select
    ActiveCell.FormulaR1C1 = _
        "=COUNTIFS(Sayfa1!C6,Sayfa2!RC4,Sayfa1!C14,Sayfa2!R2C,Sayfa1!C13,Sayfa2!R4C)"
    Range("E5").Select
    Selection.Copy
    Range("E5:AB27").Select
    ActiveSheet.Paste
    Range("E5:AB27").Select
    Application.CutCopyMode = False
    Selection.Copy
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=False
    Application.CutCopyMode = False

217303

Alternatif olsun
K5 Hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR(Sayfa1!$K$2:$K$17;"AAAA")=K$3)*(Sayfa2!$D5=Sayfa1!$F$2:$F$17)*(K$4=Sayfa1!$M$2:$M$17)*(Sayfa1!$I$2:$I$17="Tamamlandı"))[/code ]
L5 Hücresine;
[code]=TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR(Sayfa1!$K$2:$K$17;"AAAA")=K$3)*(Sayfa2!$D5=Sayfa1!$F$2:$F$17)*(L$4=Sayfa1!$M$2:$M$17)*(Sayfa1!$I$2:$I$17="Tamamlandı"))

Ekli dosyalar

Geri