• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Toplam İzin

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2013 Türkçe
Arkadaşlar. selamün aleyküm. Bir kamu kurumunda idari ve mali işler şubesinde görev yapıyorum. İzinler için bir program yapmaya çalışıyorum. istediğim şey şu. Ekteki dosyada istiyorum ki sefa buran toplamda kaç saat izin almış belli olsun ve her aldığı izin otomatik olarak eklensin. yada diğer personeller. bunu nasıl yapabilirim.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar. selamün aleyküm. Bir kamu kurumunda idari ve mali işler şubesinde görev yapıyorum. İzinler için bir program yapmaya çalışıyorum. istediğim şey şu. Ekteki dosyada istiyorum ki sefa buran toplamda kaç saat izin almış belli olsun ve her aldığı izin otomatik olarak eklensin. yada diğer personeller. bunu nasıl yapabilirim.

Topla çarpım şeklinde yaptım isimler veri doğrulama olarak sizin "Personell" i kullandım.

Ekli dosyalar

birde nasıl yaptığını ayrıntılı olarak anlatma imkanın var mı? daha sonraki çalışmalar icin de kullanayım

birde nasıl yaptığını ayrıntılı olarak anlatma imkanın var mı? daha sonraki çalışmalar icin de kullanayım

izin sayfasında hücre biçimlendirmeden
Kod:
0 "Saat"
şeklinde hücreleri biçimlendirdim çünkü elle yanına saat yazdığınız zaman o hücreyi metin olarak tanıyacak ve toplama işlemi yapmıyacaktır (Ayrıca bilgiler sayfasındaki E2-E4 arasıda aynı formatta)

Defter sayfasında
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$2:A500=I4)*($C$2:C500))
A sutununda ki değerlerin verilen isimle aynı olanların saatleri toplamını bu şekilde hesaplattım mesela eğer ismi şarta uyuyorsa karşılığı saatleri topla

veri doğrulama için (açılır liste) zaten siz bilgiler sayfasında personelin ismini yazmıssınız sizin listenizi kullandım.Kolay gelsin.

izin sayfasında hücre biçimlendirmeden
Kod:
0 "Saat"
şeklinde hücreleri biçimlendirdim çünkü elle yanına saat yazdığınız zaman o hücreyi metin olarak tanıyacak ve toplama işlemi yapmıyacaktır (Ayrıca bilgiler sayfasındaki E2-E4 arasıda aynı formatta)

Defter sayfasında
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$2:A500=I4)*($C$2:C500))
A sutununda ki değerlerin verilen isimle aynı olanların saatleri toplamını bu şekilde hesaplattım mesela eğer ismi şarta uyuyorsa karşılığı saatleri topla

veri doğrulama için (açılır liste) zaten siz bilgiler sayfasında personelin ismini yazmıssınız sizin listenizi kullandım.Kolay gelsin.

Son hali nasıl olmuş üstad???
Şimdi de bunları yapmaya çabalıyorum.

1- İstiyorum ki sadece bu çalışmayı tam ekranda kullanayım. Eklediğim tam ekran makrosu tüm exçel'i etkiliyor. diğer çalışma kitapları da tam ekran açılıyor. Bunu nasıl çözebilirim.

2- Bu çalışmam bana özgü olsun istiyorum. vba kodlarıyla kimse oynayamasın, vba kodlarını koruyacak bir şifreleme yöntemi var mıdır?

3- İstiyorum ki bu çalışmanın sadece tam ekran halindeki bölümler görüntülensin. kaydırma çubukları olmasın. ekrandaki bölüm hariç diğer yerler görünmesin. Bu mümkün mü?

4-Alt taraftaki sayfa sekmeleri kalksın, benim kişisel bilgilerim olsun onun yerinde. Bu mümkün mü?

5- Son olarak veri girişi bölümünü userform ile yapamaz mıyım? userform kullanarak yapılmaz mı bu sistem?

Ekli dosyalar

Geri