• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Toplam değere göre adet hesaplama

Excel Vers. ve Dili
office 2003 - 2007
Bu başlıkla arattım ama sonuç bulamadım bilemiyorum çok mu abartılı bir şey istiyorum acaba....:):):)
Sorunum şu... Resimdeki gibi bir tablom var,birim fiyatları belli; genel toplam rakamını yakalayabilmek için adetlerde oynama yapıyorum ve çok uzun sürüyor..
Acaba genel toplama istenilen rakamı girerek adetleri hesaplamamın kolay bir yolu var mı ?
(son iki hanedeki ürünlerin adetleri 50 ve katları olmak durumunda...)
yardımcı olursanız çok minnettar olurum....
şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

• DEPO.jpg
    DEPO.jpg
    45.4 KB · Görüntüleme: 25
Bu başlıkla arattım ama sonuç bulamadım bilemiyorum çok mu abartılı bir şey istiyorum acaba....:):):)
Sorunum şu... Resimdeki gibi bir tablom var,birim fiyatları belli; genel toplam rakamını yakalayabilmek için adetlerde oynama yapıyorum ve çok uzun sürüyor..
Acaba genel toplama istenilen rakamı girerek adetleri hesaplamamın kolay bir yolu var mı ?
(son iki hanedeki ürünlerin adetleri 50 ve katları olmak durumunda...)
yardımcı olursanız çok minnettar olurum....
şimdiden teşekkürler...

merhaba
Fiyat'ı d sütununa Genel toplamı E sütununa yazın
c sütununa
Kod:
=E1/D1
bu formülü yazın ve aşağıya doğru çoğaltın

ihsan hocam ilginiz için teşekkürler
ürün bazında adet hesaplamak için bu dediğiniz oluyor
Ama benim istediğim resimdeki 379,76855 değerini elle girerek birim fiyat hanesi sabit olmak şartı ile A ürününden şu kadar B ürününden şu kadar şeklinde adetleri elde edebilirmiyim....
yani amacım ürünlerin toplam fiyatlarını tektek değilde en alttaki genel toplamı yazdığımda ayrı ayrı ürün adetlerinin hesaplanması.....
İlgilenebilirseniz şimdiden teşekkür ederim....

sorunuz bana biraz garip geldi
E9 hücresine yazdığınız formül
bu bu formül E5:E8 aralığını toplar.
E5:E8 hücrelerinde ise B5*C5 formülü var yani B5 hücresindeki adet ile C5 hücresindeki rakam ile çarpımı bulur.
sizin istediğiniz ise çok farklı bir şey diyorsunuz ki E9 hücresine ben elle rakam gireyim. adetleri o bulsun. nasıl olacak bu formül zaen sizin istediğiniz şekilde toplam alıyor.
yada siz tam olarak ne istediğinizi izah edemiyorsunuz

Hocam çok özür dilerim haklısınız biraz saçma gibi ama istediğim şey buydu.....Hak verirsiniz ki o toplam değeri tam olarak bulmak gerçekten 3-4 saatimi alıyor , yok onu azalt bunu artır ; yok onu artır bunu azalt vs...:(
zaman ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim....
peki istediğim imkansız onu anladım da buna yakın bi şeyler yapabilirmiyim bir fikriniz varmı?
zamanınızı çaldığım için tekrar özür diler ilginize teşekkür ederim saygılar....

Ürünler arası bir oran verilmeden, çözülebilecek bir problem değil. Makineye izah etmekten önce, kendimize izah edebilmeliyiz. Bir mantığı olması lazım. Excel kullanmadan bu adetleri siz neye göre belirliyorsunuz. Mesela bütün tutarla sadece 1.ürün olabilir mi. Hepsinden olacaksa, örneğin ilk 3 üründen 1'er tane kalanın hepsi 4.ürün olabilir mi.

sayın lark hocam
şöyle izah edeyim ben bu malzemeleri set halinde veriyorum. bir set içinde 1 çay 3 şeker 350 bardak 350 karıştırıcı var. oranlar bu şekilde olsa dahi üç aşağı beş yukarı oynama yapabiliyor. şayet orandan kastınız bu ise 1- 3 -350 olması lazım....
ilginize teşekkürler....

Son düzenleme:
Geri