• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

topla formülünde satır silme sorunu

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
excelde topla (d7:d300) gibi bir formülüm var. ama satırlardan silinince formül silinen satır kadar küçülüyor.. bunun bir sabitleme yöntemi varmıdır.. yada topla (d:d) şeklinde yazsam formüllerin hesaplama hızını çok etkilermi..kapatırken açarken falan kasarmı.. ilgilenenlere şimdiden tşkrler....

Aşağıdakileri ALT+F11 ile visual basic'i açtıktan sonra ilgili sayfanın kodu olarak girin.
Not: D1 ile D300 arasındaki hücrelerin toplamını C1 hücresine yazacak şekilde hazırladım.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Range("C1").FormulaR1C1 = "=SUM(RC[1]:R[299]C[1])"
End Sub

Umarım işinizi görür...

Kolay gelsin.

ilginize teşekkürler. kodla yazdırmak hoş olurdu ama formullerin sabit kalması gerekiyor. sadece satır silince formullerin değişmesin bana yeterli..

Hücrenin içine doğrudan yazacağınız fonksiyon, satır silinince değişir.

Ancak yukarıdaki kodu ilgili sayfanın change olayına yazarsanız sayfadaki her bir değişiklikte hücreye aynı fonksiyon yazılacaktır.

Belki üstatlar başka çözüm yolu geliştirebilirler.

merhaba
bunu deneyiniz

Kod:
=TOPLA(DOLAYLI("D7:D300"))

Aşağıdakileri ALT+F11 ile visual basic'i açtıktan sonra ilgili sayfanın kodu olarak girin.
Not: D1 ile D300 arasındaki hücrelerin toplamını C1 hücresine yazacak şekilde hazırladım.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Range("C1").FormulaR1C1 = "=SUM(RC[1]:R[299]C[1])"
End Sub

Umarım işinizi görür...

Kolay gelsin.

Merhabalar sinbade,
Bu kodu 4 ayrı sütun için nasıl yapmalıyım D,E,F,G sütunları için. toplam, isk., kdv., Yekün
sütunları var
İlginize teşekkürler...
Yb®

Geri