• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TOPLA.ÇARPIM'da satır sayısı sorunu

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Merhaba, öncelikle soracağım soru ilgili arama yaptım lakin bulamadım.

Sorunum şu;

=TOPLA.ÇARPIM((Kayit!$C$4:$C$500=A4)*--(Kayit!$P$4:$P$500))

Benim yaklaşık 2000 satırlı bir tablom var. ve yukarıdaki formülü uygulayarak bir toplam elde ediyorum. Sorun şu ki formüldeki satır aralığını yükselttiğimde
örneğin 1000, 1500 veya 2000 yaptığımda =TOPLA.ÇARPIM((Kayit!$C$4:$C$2000=A4)*--(Kayit!$P$4:$P$2000))
formül değer hatası veriyor. bunun sebebi ne olabilir acaba...
Yardımlarınız için teşekkür ederim....

Merhaba Sayın mcelikbilek!!! sorunuzu doğru anladı isem ; artırdığınız satırlarda veri tipi farklılığı olabilir, incelemenizi öneririm.saygılar!!!

İlginize teşekkür ederim Sayın Ayşavkı... hücreler aynı özellikteler.... hepsi genel seçili...

Sorunla ilgili bir örnek dosya ekledim. Zaten orada göreceksiniz. satır 500 olan toplam verirken 2000 olan değer hatası veriyor

Ekli dosyalar

Merhaba, 594.satırda bir boşluk karakteri kalmış. Onu siler misiniz.
Kolay gelsin.

Merhaba sayın mçelikbilek!!! Kayıt sayfasında 593 nolu satırı; 594 ve 595 e kopyalayın daha sonra bu satırların (594 ve 595) içeriğini silebilirsiniz saygılar!!!

sayın lark!!! dosyayı inceler iken cevabınızı görmedim Özür dilerim saygılar!!!

Sayın Lark ve sayın Ayşavkı yardımlarınız için teşekkür ederim.

sorunum çözüldü. ancak o boşluk nasıl oluşuyor bir daha aynı hataya düşmemek için bilgi verebilir misiniz? Ayrıca nasıl buldunuz o boşluğu hangi kriterlere bakıyorsunuz? yine çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun...İşlerinizde başarılar dilerim...

Merhabalar bende sizden yardım rica edeceğim. Ekte dosyada gönderdim. İl, ilçe,belde belediyeler listesinde şöyle bir şey yapmak istiyorum.
İl belediye olup nüfusu 20.000 ile 50.00 arası olanların sayısını yazdırmak istiyorum.
Aynı şekilde ilçe belde içinde uygulamam gerekiyor. Amaa nüfus miktarlarını ben elle girmek istiyorum. Ekteki listeden daha iyi anlaşılacak.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Sayın Valid20, merhaba,

Yanlış anlamadım ise ;

E16 için ; =TOPLA.ÇARPIM((B2:B50>=E14)*(B2:B50<=E15)*(A2:A50="Büyükşehir Belediyesi")*(B2:B50))

Diğerlerinide bu formüle bakarak yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Sayın Lark ve sayın Ayşavkı yardımlarınız için teşekkür ederim.

sorunum çözüldü. ancak o boşluk nasıl oluşuyor bir daha aynı hataya düşmemek için bilgi verebilir misiniz? Ayrıca nasıl buldunuz o boşluğu hangi kriterlere bakıyorsunuz? yine çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun...İşlerinizde başarılar dilerim...

Merhaba,

Aternatif olarak veri kontrolü yapmadan,

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(Kayit!$B$4:$B$2011=A5);Kayit!$C$4:$C$2011)
Formülü bu şekilde düzenleyebilirsiniz.

.

Merhabalar bende sizden yardım rica edeceğim. Ekte dosyada gönderdim. İl, ilçe,belde belediyeler listesinde şöyle bir şey yapmak istiyorum.
İl belediye olup nüfusu 20.000 ile 50.00 arası olanların sayısını yazdırmak istiyorum.
Aynı şekilde ilçe belde içinde uygulamam gerekiyor. Amaa nüfus miktarlarını ben elle girmek istiyorum. Ekteki listeden daha iyi anlaşılacak.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,

Veri Doğrulama ile çözüm,

Ekli dosyalar

1Al2Ver teşekkür ederim. Ama istediğim bu değil. A sütununda Büyükşehir olup E14 ve E15 e gireceğim nüfus oranına sahip olan (onuda B sütunundaki nüfuslardan kontrol edecek) Büyükşehir adedini yazacak formül rica edeceğim.
Saygılarımla

Son düzenleme:
Merhaba,

E aralığında hücreler metin formatında fakat E2 hücresi sayı formatında, aranan değer karşılığını bulamadığı için formül değer üretmiyor.

E2 hücresini metin formatında çevirip değeri tekrar yazın.

Ayrıca formül hesaplamaları el ile yapılmış. Bu şekilde kalacaksa formülü F2 enter ile aktif hale getirin. Otomatik olacaksa;

Araçlar / Seçenekler / Hesaplama / Otamatik seçeneğini işaretleyin.

.

1Al2Ver teşekkür ederim. Ama istediğim bu değil. A sütununda Büyükşehir olup E14 ve E15 e gireceğim nüfus oranına sahip olan (onuda B sütunundaki nüfuslardan kontrol edecek) Büyükşehir adedini yazacak formül rica edeceğim.
Saygılarımla

Lütfen yardım edermisiniz

Lütfen yardım edermisiniz

İl belediyesi için;

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((B2:B50>=[COLOR=blue][B]E2[/B][/COLOR])*(B2:B50<=[COLOR=blue][B]E3[/B][/COLOR])*(A2:A50="[COLOR=blue][B]il belediyesi[/B][/COLOR]"))
Diğerlerini mavi bölümleri değiştirerek siz uyarlarsınız.

.

Süpersiniz Ömer bey, çok teşekkür ederim çok makbule geçti.

İnsanoğlunun istekleri bitmiyor. Biri bitince hemen ötekisi başlar. Şimdi de başka bir şeye ihtiyacım oldu. Elde ettiğim veriler olan
E4
E8
E12
E16
Buralarda adetleri yazmakta. Bu elde edilen veriler hangi belediyeye ait Bunlar C sütunundaki bilgiler. Bunları tekrar excelde bir yere nasıl yazdırırım.
Örneğin E4'te 2 yazıyor. Bu 2 belediyeyi C'den bulup
Kocasinan
Laçin
yazdıracak bir formül daha rica edeceğim.
(Bilgileri ekteki dosyada gönderdim.)

Saygılarımla

Ekli dosyalar

Geri