• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

topla.çarpım yöntemiyle diğer sayfaya toplanan tutarlar yanlış görünüyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan selcan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
merhaba arkadaşlar ekte benim kullandığım tablo var. müşterilere ait satışları bir sonraki sayfada müşteri bazında toplam görebiliyorum.. fakat satışların toplamında vade tarihlerini sonraki sayfaya doğru atmıyor acaba formülde bi hatamı var bakabilirmisiniz..

Ekli dosyalar

merhaba arkadaşlar ekte benim kullandığım tablo var. müşterilere ait satışları bir sonraki sayfada müşteri bazında toplam görebiliyorum.. fakat satışların toplamında vade tarihlerini sonraki sayfaya doğru atmıyor acaba formülde bi hatamı var bakabilirmisiniz..
Merhaba
Tarihleri doğru atmıyor derken. Nasıl atması gerekiyor.
Siz;
AKAN'ın TL sayfasındaki tarihleri toplatmışsınız.
=TOPLA.ÇARPIM((TL!$D$6:$D$249>=B4)*(TL!$D$6:$D$249<=B4);(TL!$Q$6:$Q$249))
Olmasını istediğiniz sonuç nedir? bunu yazarmısınız. Satış vade tarihleri farklı farklı hangisini olacak.

tarihlerin toplamını yine hücre biçimlendirden tarihe çevirdiğinizde tüm satışların ortalama vadesini vermeli yani örneğin akanın tl sayfasında toplamın tarihe çevrilmiş hali SATIŞ ADAT 07.06.11 görünüyor ama benim diğer sayfama 03.01.00 atıyor yanlış bişey var ama çözemedim..

tobaloyada notlar düştüm daha açıklamalı inşallah anlatabilmişimdir..:)))

tablo üzerinde notlar düşerek sorunumu tekrar anlattım bakabilirmisiniz..

Ekli dosyalar

Merhaba siz dosyada tarihleri mi toplatmak istiyorsunuz.
Bir tarafta sayılı biçiminde diğer tarafta tarih biçiminde.
:roll:

evet yani dosyaya yazdım ne olması gerektiğini

olmuyomu çokmu karmaşık söylediğim..diğer toplamları doğru atıyo da neden Q250 VE R250 NİN toplamlarını doğru vermiyo

Selamlar,

Aşağıdaki şekilde denermisiniz.

L4 hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((TL!$D$6:$D$249=B4)*(TL!$Q$6:$Q$249))

M4 hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((TL!$D$6:$D$249=B4)*(TL!$R$6:$R$249))

Selamlar,

Sanıyorum sorun 250. satırda kullandğınız ALTTOPLAM formülünden kaynaklanıyor. Filtre işleminde toplam değiştiği için sonuçlar tutmuyor.

yardımınız için tşk ler..bende öle düşündüm ama diğer toplamlarda hep alt toplamlı eğer bu nedenle hata veriyosa onlarda da hata vermeli öyle değilmi yada kendimimi kandırıyom yoksa :(

Selamlar,

Siz vade hesaplamalarınızı 250. satırdaki toplama göre yapmışsınız. Sayfada filtre yokken toplam yüksek değer oluyor ve vade hesaplamalarınız buna göre yapılıyor. Siz sonra bir firmayı filtreliyorsunuz. 250. satırdaki toplam azalıyor ve yine vade hesaplamaları buna göre yapılıyor. Bu durumda tarihlerin istediğiniz gibi görünmemesi normal değilmi?

Eğer her durumda aynı tarihlerin çıkmasını istiyorsanız ve ALTTOPLAM formülünü kullanmak zorundaysanız aşağıdaki formülleri kullanabilirsiniz.

TL sayfasında Q6 hücresine;
Kod:
=K6/TOPLA($K$6:$K$249)*O6

TL sayfasında R6 hücresine;
Kod:
=K6/TOPLA($K$6:$K$249)*P6

Bu formülleri alt hücrelere sürükleyiniz.

tşk ler ama olmuyo yani bu formülü uyguladığımızda da olmadı

arkadaşlar bunun için bana başka bişey öneren varmı yoksa kendime bu hesap için başka bi yolmu bulmalıyım

alt toplamları 5.sütundan başlattım
sorun halloldu sanırım.

kontrol edin bakalım.

Ekli dosyalar

tşk ler..
ama müşteri bazında tl kısmına yanlış atıyor vadeleri yine
ben o tabloya bütün müşterilerin verilerini giriyorum ay sonu müşteri bazında olan kısmında müşteri müşteri toplamları görüyorum.. işte bu müşteri bazındaki toplam kısmında vadeleri yanlış atıyor neden kaynaklanabilir acaba ??

Geri