• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Topla.çarpım ve Eğer

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
Topla.çarpım ve eğer arasındaki farkı bir türlü anlayamadım. Lütfen biri bana yardımcı olsun. örnek dosyada istediğimi yapamadım.

Ekli dosyalar

merhaba

istediğiniz formülü yazmakta sorun yok, sitedeki bir çok arkadaşımız bu konuda size yardımcı olabilirler.
ancak önerilen bir formülün doğru sonuç ürettiğini test etmek lazım (en azından ben çoğunlukla sonucu gözlemler sonra formülü öneririm)
insaf edin! 3766 satır ve 24 sütunluk bir tablo üzerinde 90384 hücre var.
bu tablo üzerinde formül yazıp bunun doğruluğunu test etme imkanı var mı?!

daha küçük boyutlu bir tablo ekleyiniz.

Bu konuda sayın uzmanamele'ye hak vermemek mümkn değil. Dosyayı açmam ile kapamam bir oldu. Uyguladığımız formül doğruluğunu bilmeden size önermemiz mevzu olamaz.

Selamlar,

Eğer yanılmıyorsam dizi boyutları eşleşmediği için direk olarak formülle çözüm zor gibi görünüyor. Yardımcı sütun kullanarak bir çözüm sunuyorum.

İlk olarak dosyanızda 5 kritere göre işlem yapmak istediğiniz görülüyor. Fakat 3. ve 4. kriteriniz "C" sütununda arandığı için ben bu koşullardan biri sağlansada mantığı ile formülleri kurguladım. Eğer siz tüm şartların sağlandığı verilere ulaşmak istiyorsanız aşağıdaki formüllerde kırmızı renkle belirttiğim bölümleri =5 olarak değiştirin. Bu şekilde 5 koşula uyan verilere ulaşacaksınız.

"BAŞVURULAR" isimli sayfanızın AA1 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın ve formülü alt hücrelere veri sayınız kadar sürükleyin.

Kod:
=EĞER(A1=Sayfa1!$C$4;1;0)+EĞER(ESAYIYSA(MBUL(Sayfa1!$C$5;B1;1));1;0)+EĞER(ESAYIYSA(MBUL(Sayfa1!$C$6;C1;1));1;0)+EĞER(ESAYIYSA(MBUL(Sayfa1!$C$7;C1;1));1;0)+EĞERSAY($F1:$Z1;Sayfa1!$C$8)

Daha sonra "Sayfa1" isimli sayfanızda boş hücrelere aşağıdaki formülleri uygulayın.

1. Sorunuz;
Kod:
=ETOPLA(BAŞVURULAR!$AA:$AA;"[COLOR=red]>=4[/COLOR]";BAŞVURULAR!$E:$E)

2. Sorunuz; (Bu formül dizi formüldür. CTRL+SHIFT+ENTER ile formül girişini tamamlayın.)
Kod:
=MİN(EĞER(((BAŞVURULAR!$AA$1:$AA$5000[COLOR=red]>=4[/COLOR])*(BAŞVURULAR!$D$1:$D$5000))>0;BAŞVURULAR!$D$1:$D$5000))

3. Sorunuz;
Kod:
=ETOPLA(BAŞVURULAR!$AA:$AA;"[COLOR=red]>=4[/COLOR]";BAŞVURULAR!$D:$D)/EĞERSAY(BAŞVURULAR!$AA:$AA;"[COLOR=red]>=4[/COLOR]")

Geri