Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ÇOKEĞERSAY fonksiyonu formülle boş bırakılmış hücrelerde maalesef patlıyor. Bu sebeple TOPLA.ÇARPIM fonksiyonunu kullanmanızı tavsiye ederim.
Dosyanızda J-K sütunlarında 2 formülün analizini yaptım. Siz de sorun yaratan satırları görebilirsiniz. J ya da K sütunundan SARI renkli satırları filtreleyerek görebilirsiniz.
Korhan hocam merhaba,
Ekteki dosyaya rica etsem tekrar bakabilir misiniz?
Topla.Çarpım ve Çok eğer ile aynı sonuçları buluyorum. Fakat şartları filtre ile sağlayıp kontrol ettiğimde sadece şubat ayı doğru. Ocak ve Martta rakamları tutturamadım. İnanın uğraştım.
Korhan hocam, ctrl+1 den sayı (basamak sayısını) arttırdım. Bu kısmı yanlış mı anladım diye tereddüt ediyorum. Ekte resimde, şubat hariç farklar bulunmakta.
Sabrınıza hayranım. Matematiksel olarak inanın yorum yapamıyorum. Haklısınız aşağıdaki değerler sıfır değil.
Formüllerde bulunan c sütunu eşittir 0, d sütunu eşittir 0 neden hesaplamayı doğru yaptırmıyor?
İlave ne olabilir hocam?
Hocam 3.günün sonunda çözdüm, aslında topla.çarpım ve çokeğer doğru çalışıyor. kontrol esnasında filtre yaparken 0 gibi gözüken 0 olmayan küçük değerler var. emeklerinize sağlık.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.