• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Topla.Çarpım sorusu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan modoste
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
Topla. çarpım ile ilgili şöyle bir formül gerekiyo
A1:A10 arasında "07.01.2013" olanları
B1:B10 arasında "Ali" yazanların" ilk bulduğu sıradaki.
C1:C10 arasındaki karşılığını bulmanın formülünü yazabilirmisiniz.

Tarihi metne cevirip ali olanlari b1:b10="ali" yaparsan cozulur

sayınsarpkayhan ekli dosyamdaki sorumdaki durumu çözebilirmiyiz.

Merhaba,
İlk önce B3 hücresine
Kod:
=BİRLEŞTİR(C3;D3)
yazıp istediğiniz kadar aşşağıya çekiniz.
Daha sonra H1 hücresine arayacağınız tarihinizi , I1 hücresine aradığınız Harfi örnek (A) yazınız.
Sonuç görülecek hücreye;
Kod:
=DÜŞEYARA(H1&I1;B3:E24;4;0)
yazınız.

tek bir formülle çözümü gerekiyo
kullandığım tablomda tek bir sütunum var orada formüllemem gerekiyo

bu son zamanlarda karşıma çıkan bir durum
daha önce çalışması yapılmış formatını değiştiremeyeceğim çizelgeler gönderiliyo firmamızın merkezinden ben çözümleme yaparken yardımcı sütun kullanamıyorum kısıtlı oluyo tablo

ayrıca siz ikili düşeyara yaptınız galiba benim örnek tablomda dikkat edilirse toplam bulunuyo tablonun sağındaki tablo yardımcı olup toplamayı nasıl yaptığını hangi verileri aldığını göstermek içindi.

Ozaman şunu bir denermisiniz.
Dizi formülüdür. Ctrl + Shift + Enter tuşlarıyla tamamlayınız.
Bir üstdeki formüldeki gibi kriterlerinizi aynı yerde olması lazımdır.
Kod:
=İNDİS(E3:E24;KAÇINCI(1;(C3:C24=H1)*(D3:D24=I1);0))
yazınız.
Umarım dizi formülü işinizi görür.

Son düzenleme:
İstediğiniz işlem dizi formülle çözümlenebilir.

Forumda SIKLIK+TOPLA ifadesi ile arama yapınız.

Korhan Hocam dediğiniz aramayı yaptım birçok soru çıktı hangisinde benim aradığım formülasyon vardır hocam bende bakıyorum ama sıklık+topla nasıl yapılır
Korhan hocam yardımcı hücre kullanarak ben sorunumu çözebildim fakat ana dosyamda bunu yapabilcek durumda değilim
sizde gelecek formülü 13:49999 satır aralığına dönüştürcem

Merhaba,

Manuel olarak hazırladığınız tablonuzda bir hata yok mu?
3.01.2011 77 demişsiniz ama 101 çıkıyor.

Kod:
=TOPLA(EĞER(SIKLIK(EĞER($D$3:$D$1000=H3;KAÇINCI($E$3:$E$1000;$E$3:$E$1000;0));
SATIR($E$3:$E$1000)-SATIR($E$3)+1);$F$3:$F$1000))

Son düzenleme:
başka bilgisayara geçtim hocam hemen soru dosyamı indirip dediğiniz detaya bakayım

hocam şöyle
03.01.2013 tarihinde E sutununda 14:24 satırlar arasında A harfi var A harfi daha önceden birdefa göründüğü için onu kabul etmeyecek

A imalatı 01.01.2014 tarihinde imalat başlandı ve 24 ise o imalatın yüksekliği
bu imalat 01.01.2014 de bitmiyo 03.01.2014 de devam ediyo ama o sütundaki 24 verisi yazılıyo yine.
toplama formülüyle bulurken işte A nın ilk görüldüğü veriyi esas alcak artık hangi tarihte listede gözüktüyse
inşallah anlatabilmişimdir hocam

Son düzenleme:
O zaman tarihe göre toplam almanın espirisi nerede...

Diyelim ki! 02.01.2014 tarihinde olan "D" 15.01.2014 tarihinde görüldüğünde toplama dahil edilmeyecek... O zaman tarihe göre harfleri teke düşürüp toplamak gerekmez mi?

sayın hocam soru anlaşıldığına göre hangi formülle varsa da alternatif formüller yazarsanız sevinirim
ben akşama kadar yapamadım mantığı bilgimi aştı yardımcı sütunlar kullanıp harfleri benzersiz olduğu yerlere sayıdırp sonra buldurabiliyorum ama tek formülde yapamadım
günlük rapor attığım dosyamda sütun açamayacak biçimde o yüzden çözüm beklemekteyim

Biraz uğraşmak gerekli...

artık sizlerden sayın hocalarımdan çözüm beklemekteyim.

İstediğiniz sonuca ulaşmak için harf kriterinin de sorgu alanında olması gerekir. Siz tarihe göre benzersiz verinin karşısına denk gelen verilerin toplamını almak istiyorsunuz. Fakat bu benzersiz veri daha önce başka tarihte varsa gözardı edilerek toplamasını istiyorsunuz. Bu durumda tek formülle sonuca gitmek imkansız gibi görünüyor.

Excelde bol miktarda sütun var. Uygun bir alanı yardımcı sütun olarak kullanarak çözüm yoluna gitmenizi tavsiye ederim.

sorunun çözümü ile ilgili durumu yazdığınız için teşekkür ederim sayın hocam.

Geri