• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Topla.Çarpım ile metin toplatmak

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 03,07
Merhaba,
Topla. çarpım ile veya düşeyara fonksiyonları ile çalıştım ancak başarılı olamadım. Verilen iş nosuna aynı işler olursa bunları birleştiriyoruz ve özet bilgi aldığımız başka bir formda birleşen iş nolarına ait bilgiler aynı satırda görünmesi gerekiyor. Ekte detaylı anlatımı yapmış bulunuyorum, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bu işlemi yerleşik fonksiyonlarla yapabilmek için yardımcı sütunlar kullanmak zorundasınız.

Bunun yerine size bir makro önerebilirim.

Aşağıdaki kodu bo bir module uygulayın.

Hücrede kullanım şekli;

Kod:
[B]=[COLOR=blue]KBUL([/COLOR][COLOR=red]Aranan_Veri[/COLOR][COLOR=red];Hücre_[/COLOR][COLOR=red]Aralığı;Sütun_İndis_Sayısı[/COLOR][COLOR=blue])[/COLOR][/B]

Kod:
Option Explicit

Function KBUL(Aranan As Range, Aralık As Range, Sütun_İndis_Sayısı As Integer)
    Dim X As Integer, BUL As Range, ADRES As String, VERİ As String

X = Sütun_İndis_Sayısı - 1

Set BUL = Aralık.Find(Aranan.Value, , , xlWhole)
    If Not BUL Is Nothing Then
    ADRES = BUL.Address

Do
        If VERİ = "" Then
            VERİ = BUL.Offset(0, X)
        ElseIf InStr(1, VERİ, BUL.Offset(0, X)) = 0 Then
            VERİ = VERİ & "/" & BUL.Offset(0, X)
        End If
    Set BUL = Aralık.Find(Aranan, BUL)
    Loop While Not BUL Is Nothing And BUL.Address <> ADRES
    End If

KBUL = VERİ
End Function

Ekli dosyalar

Merhaba,
Acaba şöyle bi fonksiyonla sonuca ulaşabilirmiyiz;
=düşeyara ile 1. değer&/&düşeyara ile 2. değer&/&düşeyara ile 3. değer ?

Merhaba,
Topla. çarpım ile veya düşeyara fonksiyonları ile çalıştım ancak başarılı olamadım. Verilen iş nosuna aynı işler olursa bunları birleştiriyoruz ve özet bilgi aldığımız başka bir formda birleşen iş nolarına ait bilgiler aynı satırda görünmesi gerekiyor. Ekte detaylı anlatımı yapmış bulunuyorum, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

.

Pivot Table - Özet Tablo kullanmanız daha uygun olur.

Dosyanız ekte.

Konu için bakınız:

ÖZET TABLOLAR (PİVOT TABLE)

.

Ekli dosyalar

Merhaba sayın yurttas,
İki ayrı çalışma kitabıyla çalışıp veri girişi yapılan çalışma kitabından diğer çalışma kitabına iş nosunu baz alarak veri çekme işlemini yapıyorum özetle ve iş nolarını satır satır yazdığım için her iş nosu için ayrı ayrı pilot tablo yapmam gerekicek çünkü verileri çektiğim çalışma kitabında toplu halde iş nolarını ve bilgilerini görmek istiyorum ekte kullandığım çalışma kitaplarını sunuyorum. Bazı iş nolarını birleştirmemiz gerekiyor ve bunlara ait miktar, müşteri gibi bilgileri birleşmiş olarak yazmamız gerekiyor, miktarları topla.çarpım yoluyla toplatabiliyorum ancak metinsel ifadelerde böyle bir sorun oluyor, formüller ile çözüm bulamaz isek manuel olarak girmek zorunda kalıcaz aslında çok sık rastlanan bir durum değil ama yine de çözümü var ise manuel den kurtulmak en güzeli.
Saygılarımla...

Ekli dosyalar

Kod:
[B]=[COLOR=blue]KBUL([/COLOR][COLOR=red]Aranan_Veri[/COLOR][COLOR=red];Hücre_[/COLOR][COLOR=red]Aralığı;Sütun_İndis_Sayısı[/COLOR][COLOR=blue])[/COLOR][/B]
Kod:
Option Explicit

Function KBUL(Aranan As Range, Aralık As Range, Sütun_İndis_Sayısı As Integer)
    Dim X As Integer, BUL As Range, ADRES As String, VERİ As String

X = Sütun_İndis_Sayısı - 1

Set BUL = Aralık.Find(Aranan.Value, , , xlWhole)
    If Not BUL Is Nothing Then
    ADRES = BUL.Address

Do
        If VERİ = "" Then
            VERİ = BUL.Offset(0, X)
        ElseIf InStr(1, VERİ, BUL.Offset(0, X)) = 0 Then
            VERİ = VERİ & "/" & BUL.Offset(0, X)
        End If
    Set BUL = Aralık.Find(Aranan, BUL)
    Loop While Not BUL Is Nothing And BUL.Address <> ADRES
    End If

KBUL = VERİ
End Function
Sn. Korhan AYHAN
Verdiğiniz KTF bir çok soruya çözüm olacaktır. Teşekkürler.

Merhaba sayın yurttas,
İki ayrı çalışma kitabıyla çalışıp veri girişi yapılan çalışma kitabından diğer çalışma kitabına iş nosunu baz alarak veri çekme işlemini yapıyorum özetle ve iş nolarını satır satır yazdığım için her iş nosu için ayrı ayrı pilot tablo yapmam gerekicek çünkü verileri çektiğim çalışma kitabında toplu halde iş nolarını ve bilgilerini görmek istiyorum ekte kullandığım çalışma kitaplarını sunuyorum. Bazı iş nolarını birleştirmemiz gerekiyor ve bunlara ait miktar, müşteri gibi bilgileri birleşmiş olarak yazmamız gerekiyor, miktarları topla.çarpım yoluyla toplatabiliyorum ancak metinsel ifadelerde böyle bir sorun oluyor, formüller ile çözüm bulamaz isek manuel olarak girmek zorunda kalıcaz aslında çok sık rastlanan bir durum değil ama yine de çözümü var ise manuel den kurtulmak en güzeli.
Saygılarımla...

.

Aynı gibi görünen iki boş dosyadan ben bir şey anlamadım.

Aynı ise neden tek dosyada yapmıyorsunuz? Bunu da anlayamıyorum.

.

.

Aynı olan iki boş dosyadan ben bir şey anlamadım.

Aynı ise neden tek dosyada yapmıyorsunuz? Bunu da analyamıyorum.

.
Günaydın Sayın yurttas,
f42 diye nitelenen çalışma kitabına siparişe ait tüm bilgiler ekleniyor, 41 diye nitelenen çalışma kitabında ise ürün kodlarına göre ayrılmış çeşitli sayfalar mevcut bu çalışma kitabına f42 den bazı verileri geliyor ve f41 e ait olan da yeni veriler için sütunlar açılıyor (f42 de olmayan f41 e özgü veriler).

Geri