• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Topla.Çarpım içinde birden fazla şart koymak

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Microsoft Office Professional Plus 2019
Örnek Dosya

Öğrenciler sayfasında "İzin" sütununda "Evet" yazılı olanları (@çıtır rumuzlu arkadaşımızın katkılarıyla) bu listeye yazdırabiliyorum.
Ancak bu formüle Aynı anda "İzin" sütununda "Evet" yazılı olanlar ve "Durum" sütununda "Aktif" yazılı olanları seçtirmek istiyorum. Ancak başarılı olamadım.

TOPLA.ÇARPIM(BÜYÜK((Öğrenciler!$F$2:$F$13="Evet" Sanırım Bu kısma Aktif Şartını koymam gerekiyor)

Kural ==>> "İzin" = "Evet" ve "Durum" = "Aktif" ise ismini hücreye yazdır...

Formul şu şekilde

Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(Öğrenciler!$A$1:$F$13;TOPLA.ÇARPIM(BÜYÜK((Öğrenciler!$F$2:$F$13="Evet")*SATIR(DOLAYLI("A2"&":"&"A13"));ÇOKEĞERSAY(Öğrenciler!$F$2:$F$13;"Evet";Öğrenciler!$B$2:$B$13;"Aktif")+1-SATIR($B1)));SÜTUN(E$1));"")

EVy9oP.png

EVy0w0.png

Örnek Dosya

Aşağıdaki şekilde deneyiniz.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(Öğrenciler!$E$1:$E$200;TOPLA.ÇARPIM(BÜYÜK((Öğrenciler!$F$2:$F$200="Evet")*(Öğrenciler!$B$2:$B$200="Aktif")*SATIR($A$2:$A$200);ÇOKEĞERSAY(Öğrenciler!$B$2:$B$200;"Aktif";Öğrenciler!$F$2:$F$200;"Evet")+1-SATIR(A1))));"")

Aşağıdaki şekilde deneyiniz.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(Öğrenciler!$E$1:$E$200;TOPLA.ÇARPIM(BÜYÜK((Öğrenciler!$F$2:$F$200="Evet")*(Öğrenciler!$B$2:$B$200="Aktif")*SATIR($A$2:$A$200);ÇOKEĞERSAY(Öğrenciler!$B$2:$B$200;"Aktif";Öğrenciler!$F$2:$F$200;"Evet")+1-SATIR(A1))));"")

Teşekkürler hocam. Allah razı olsun yine hızır gibi yetiştiniz.

Biraz önce sırf sizin bu yardımlarınızdan dolayı altın üyelik aldım.
Yakında aktif olur sanırım. :)

Teşekkürler hocam. Allah razı olsun yine hızır gibi yetiştiniz.

Biraz önce sırf sizin bu yardımlarınızdan dolayı altın üyelik aldım.
Yakında aktif olur sanırım. :)
Allah(C.C.) Cümlemizden razı olsun.Dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.Altın üyeliğinizde hayırlı olsun.

Geri