DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Private Sub ComboBox3_Change()
' dosya adı sayfa1 girildi siz sizinkini giriniz.
'sonuç a1 hücresine yazdırılıyor. Siz istediğinize yazabilirsiniz.
[COLOR="red"][A1].Value[/COLOR] = WorksheetFunction.SumIf(Sheets("[COLOR="Red"]sayfa1[/COLOR]").Range("c2:c880"), ComboBox3.Text, Sheets("[COLOR="red"]sayfa1[/COLOR]").Range("g2:g880"))
End Sub
Kod:Private Sub ComboBox3_Change() ' dosya adı sayfa1 girildi siz sizinkini giriniz. 'sonuç a1 hücresine yazdırılıyor. Siz istediğinize yazabilirsiniz. [COLOR="red"][A1].Value[/COLOR] = WorksheetFunction.SumIf(Sheets("[COLOR="Red"]sayfa1[/COLOR]").Range("c2:c880"), ComboBox3.Text, Sheets("[COLOR="red"]sayfa1[/COLOR]").Range("g2:g880")) End Sub
Kod bilgim çok iyi değil ama Elimden geldiği kadar yapmaya çalıştım.
Denedim bende çalışıyor.
Umarım iş görür.
Label2.Caption =WorksheetFunction.SumIf(Sheets("PDC").Range("C2:c65536"), ComboBox3.Value, Sheets("PDC").Range("G2:G65536")) & " KİŞİDİR"
Label10.Caption = WorksheetFunction.Sum(Range("g2:g65536"))
Hocam label10 veriyi userform'un activate yordamında çalışıyor. Herhangi bir comboyla ilgisi yok.Deneyiniz.
Kod:Label10.Caption = WorksheetFunction.SumProduct(("C2:C880")=ComboBox3)*("G2:G880"))
Private Sub UserForm_Activate()
Set s = Sheets("PDC")
For i = 2 To s.[a65536].End(3).Row
If WorksheetFunction.CountIf(s.Range("A1:A" & i), s.Cells(i, "A")) = 1 Then
ComboBox1.AddItem s.Cells(i, "A").Value
End If
Next
Set s = Sheets("PDC")
For i = 2 To s.[b65536].End(3).Row
If WorksheetFunction.CountIf(s.Range("B1:B" & i), s.Cells(i, "B")) = 1 Then
ComboBox2.AddItem s.Cells(i, "B").Value
End If
Next
Set s = Sheets("PDC")
For i = 2 To s.[c65536].End(3).Row
If WorksheetFunction.CountIf(s.Range("C1:C" & i), s.Cells(i, "C")) = 1 Then
ComboBox3.AddItem s.Cells(i, "C").Value
End If
Next
Label10.Caption = WorksheetFunction.Sum(Sheets("PDC").Range("g2:g65536"))
End Sub
Bu şekilde de denedim sonuç değişmedi.Kod:Label10.Caption = WorksheetFunction.Sum([COLOR="Red"]Sheets("PDC").[/COLOR]Range("g2:g65536"))
Bir de bu şekilde deneyin bakalım.Belki sayfa adından kaynaklanıyor olabilir.
[B][COLOR="Red"]Label12.Caption [/COLOR][/B]= WorksheetFunction.SumIfs(Sheets("PDC").Range("G:G"), Sheets("PDC").Range("C:C"), ComboBox3)
Teşekkür ederim hocam. Haklısınız, biraz yaşlılık biraz da dikkatsizlik. Bende gördüm hatayı.Epey uğraştım ve sonunda label 11 label 10 un üstüne geldiğinden ilk rakamlar görünmüyordu.
Hesaplamada hata yok yani..
Teşekkür ederim hocam. Haklısınız, biraz yaşlılık biraz da dikkatsizlik. Bende gördüm hatayı.
Form açılrkende yaklaşık olarak 10-15 saniyede açılıyor.
Belgede kayıtlı kişi sayısı yaklaşık olarak 2000 kişi var.
Formun açılışını hızlandırmak mümkün mü?