• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Topla.Çarpım formülü kullanımı

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Turkçe
Merhaba,

Sayfa2 den sayfa1'e B ve C sütunlarındaki ilgili satırlara göre D ve E sütunlarındaki karşılık gelen satırlara istenilen değerleri TOPLA.ÇARPIM formülünü kullanarak getiriyoruz.Fakat sayfa2 de uygun gelen bir eşleşme olmadığında hücre değerine "0" atıyor.Ben "0" yerine boş veya "-" bırakmasını istiyorum.İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sayfa2 den sayfa1'e B ve C sütunlarındaki ilgili satırlara göre D ve E sütunlarındaki karşılık gelen satırlara istenilen değerleri TOPLA.ÇARPIM formülünü kullanarak getiriyoruz.Fakat sayfa2 de uygun gelen bir eşleşme olmadığında hücre değerine "0" atıyor.Ben "0" yerine boş veya "-" bırakmasını istiyorum.İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba
Boş kalması için
Kod:
=EĞER(formül=0;"";formül)
- olması için
Kod:
=EĞER(formül=0;"-";formül)
Bu şekilde kullanabilirsiniz_?

asi_kral_1967 ve yurttas üstadım yardımınız için çok teşekkür ederim.

Merhaba,

Arkadaşlar uygun bir eşleşme olmadığında "0" yerine farklı bir değer atamasını istemiştim.Ama uygun bir eşleşmede yani sonuç 0 ve 0 olunca bu değerleri yazması gerekirken boş veya " - " atıyor.Bu konuda ne yapabiliriz.

Merhaba,

Arkadaşlar uygun bir eşleşme olmadığında "0" yerine farklı bir değer atamasını istemiştim.Ama uygun bir eşleşmede yani sonuç 0 ve 0 olunca bu değerleri yazması gerekirken boş veya " - " atıyor.Bu konuda ne yapabiliriz.

dosya ekte incelermisin

sıfır yerine farklı bir değer derken hangi değer atamasını istiyorsun onu açıklarsanız yardımcı olurum

Ekli dosyalar

Geri