• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TOPLA.ÇARPIM fonksiyonunu uygulayamadım

assenucler

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 TR 64 Windows 11 Pro x64 TR
Değerli dostlar;

Başka bir excel dosyasından kopyala yapıştır ile oluşturduğum "GRAFİK" sayfası verilerini TOPLA.ÇARPIM fonksiyonu ile "VERİ" sayfasından almaya çalıştım. Ayrıca f(x) sihirbazı ile de doğru sonucu alamadım ve bilgileri güncelleyemedim.

"Grafik" verilerini silip, "Veri" sayfasından sıfırdan (yeni baştan) yukarıdaki fonksiyonla verileri toplatmam nasıl mümkün olabilecektir?

İlgi ve yardımınızı bekliyorum..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excelde en çok sevdiğim özelliklerden Dizi Formülü ile bir çözüm örneği ekte.

Ekli dosyalar

Teşekkür ve bilgi ricam

Sayın Hüseyin;

Günaydın.

Değerli öğretenim, gecenin ilerlemiş saatinde gösterdiğiniz ilgi ve yanıtınız için en içten teşekkürlerimi sunarım.

Dosyayı çalıştırınca eklediğim resimdeki gibi bir pencere açıldı. "Devam" ve "Bağlantıları Düzenle" seçeneği gözüktü.. Böyle bir durumla ilk kez karşılaştım.

Nasıl bir işlem yaparak devam edebilir ya da düzenleme yapabilirim?

İlginize ve yanıt verecek dostlara önceden teşekkürler...

Sevgi ve saygılar..

Ekli dosyalar

• Grafik_Hüseyin_Çıkanİleti_14.06.jpg
    Grafik_Hüseyin_Çıkanİleti_14.06.jpg
    104 KB · Görüntüleme: 21
Devam ile geçebilirsiniz.
İlk çalışmalarınızda "Grafik-AidatTakip2.xls" isimli dosyada veri almışsınız sanırım.
Bu dosyayı bulamadığı için yeri soruyor.
Ancak son formülde ona ihtiyaç olmadığı için geçebiliriz.

Teşekkürler. Her şey gönlünüzce olsun sayın Hüseyin.

Sevgi ve saygılar.

Yapamadıklarım için yardım ricası.

Sayın Hüseyin ve forum dostları;

Yukarıdaki ilk iletime eklediğim dosyadaki verilerin işlem sayısı küçük tutuldu. Şu an eklediğim yeni dosyada "Veri" sayfasındaki işlemler ile "Grafik" sayfasında P2:AE15 aralığındaki "Gelir" ve "Gider" hesap sayıları gerçek verilerimi göstermektedir.

Ekli word dosyasına eklediğim resimler ve üzerinde yaptığım açıklamalardan da anlaşılacağı gibi, Q18' deki İndis formülünü yazmama karşın, verilere ait toplam değeri ve B1'deki düğme içeriğine gelir ve gider hesap sayısı adlarını (15) aktaramadım.

İlgi ve yardımınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sorun çözüldü...

Geri