• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

::.TOPLA.ÇARPIM fonksiyonuna EĞER komutu ekleme.::

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Merhabalar, sitede birkaç örrnek gördüm ama kendime uyarlayamadım.

Sorunsuz çalışan aşağıdaki formüldeki TOPLA.ÇARPIM kısmını tek'e düşürmeyi istiyorum.
Yani formülün başındaki EĞER olayını TOPLA.ÇARPIM formülünün içine ekleyemedim.

Kod:
=EĞER(F1="ADET";TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!$A:$A=A1)*(Sayfa1!$B:$B=B1)*(Sayfa1!$C:$C=C1)*(DOLAYLI("Sayfa1!"&D1&":"&D1)>0));TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!$A:$A=A1)*(Sayfa1!$B:$B=B1)*(Sayfa1!$C:$C=C1)*(DOLAYLI("Sayfa1!"&D1&":"&D1))))

Merhaba. Eğer kullanıncaya kadar Topla.Çarpıma kriter olarak eklenince olmazmı. Eğer zaten şart ise topla çarpımda (Sayfa1!$A:$A=A1) şart.
Not : Denemedim ancak başka bir amaç yoksa olur gibi geliyor.

Haklısınız, zaten onu beceremedim, amaç veri doğrulama uygulanmış F1 hücresinde (veri doğrulamada iki seçeneğim var biri ADET diğeri TOPLAM) ADET'i seçtiğimde, koşullara uyan satır sayısı sayımını yapmasını, TOPLAM'ı seçtiğimde ise D1 hücresine yazdığım sütundaki koşullara uyan değerler toplamını yapmasını sağlamalıyım.

Formülümde yaptığım şöyle:

Formülün yazıldığı sayfada,
--A1, B1 ve C1'e birer değer yazıyorum (bunlar diğer sayfadaki A, B ve C sütunlarında aranacak koşullar).
--D1 hücresinde formülün nihai işlem yapacağı diğer sayfadaki sütun adını seçiyorum.
--F1 hücresinde de formülün sayım mı yapacağı (ADET seçtiğimde) yoksa toplama mı yapacağını (TOPLAM seçtiğimde) belirliyorum.
Buna göre formül sonuç üretiyor.

Kırmızılı yer eğer şartı doğru ise değilse(yani toplam şartı) mavili kısmı gerekli düzeltmeyi sanırım uyarlarsınız.
Kod:
=EĞER(F1="ADET";[COLOR="Red"]TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!$A:$A=A1)*(Sayfa1!$B:$B=B1)*(Sayfa1!$C:$C=C1)*(DOLAYLI("Sayfa1!"&D1&":"&D1)>0))[/COLOR];[COLOR="Blue"]TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!$A:$A=A1)*(Sayfa1!$B:$B=B1)*(Sayfa1!$C:$C=C1)*(DOLAYLI("Sayfa1!"&D1&":"&D1))))[/COLOR]

Sayın vardar07, ben baştaki EĞER'i kaldırmak istiyorum (TOPLA.ÇARPIM'ın içine almak) ve beceremedim malesef.
Beceremeyince EĞER'i başa alıp iki tane TOPLA.ÇARPIM yazdım.

Formüldeki D1 hücresine işlem yapılacak sütun adını yazıyorum.

--Veri doğrulamada seçtiğim ADETse
TOPLA.ÇARPIM'ın son kısmı ....*(DOLAYLI("Sayfa1!"&D1&":"&D1)>0)...şeklinde,
--Veri doğrulamada seçtiğim TOPLAMsa ....*(DOLAYLI("Sayfa1!"&D1&":"&D1))) şeklinde
işlem yapmasını beceremedim.

Mevcut formülüm sorunsuz sonuç üretiyor, formülü sadeleştirmek için konu açtım.

Örnek dosya

Örnek dosya ektedir.

Formül umarım sadeleştirilebilir.

Ekli dosyalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri