• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

texten veri alma

Excel Vers. ve Dili
office 2010
arkadaşlar,
elimde her bayiden gelen text dosyaları var. bunların her birini excelde bayinin çalışma sayfasına yerleştirmem gerekiyor. ancak tek tek yapmak her seferinde çok fazla zamanımı alıyor. bunun için bir makro yazmak mümkün müdür?

Örnek:
a
b
c
d
e
f şeklinde 140 bayi var
her biri için aylık olarak sistemsel veri alıyorum ancak veriler del uzantılı olduğu için excele atmak gerekiyor ancak excelde her bayi için ayrı çalışma sayfası olduğundan 140 sheet için tek tek textten al demem ve listelemem gerekiyor. Makro ile her ay yaptığım bu işlemi kısaltmanın yolu var mıdır?

Merhaba,
örnek excel dosyası ve txt dosyasını eklemelisiniz.
Bu şekilde daha fazla ilgi olacaktır. Kolay gelsin.

Merhaba,
örnek excel dosyası ve txt dosyasını eklemelisiniz.
Bu şekilde daha fazla ilgi olacaktır. Kolay gelsin.

ekli excel dosyasına alacak verileri del uzantılı dosyalardan. Del dosyasını da yüklemeyi deniyorum ama yüklenmiyor dosyaların boyutları çok büyük olduğu için sanırım. ama dosya adı deneme.del şeklinde

Ekli dosyalar

Tekrar merhaba,
başlıkta ve ilk mesajınızda txt dosyasından söz etmişsiniz. Sanırım .del uzantılı dosyaları notepad veya başka bir text editörü ile açıyorsunuz. Bu durumda açtığınız dosyayı verileri azaltarak txt uzantılı olarak kaydedin ve sıkıştırarak gönderin. Dosyayı görmeden birşey yapmak neredeyse anlamsız. bu arada, del uzantılı doyayı hangi programdan elde ediyorsunuz?

Tekrar merhaba,
başlıkta ve ilk mesajınızda txt dosyasından söz etmişsiniz. Sanırım .del uzantılı dosyaları notepad veya başka bir text editörü ile açıyorsunuz. Bu durumda açtığınız dosyayı verileri azaltarak txt uzantılı olarak kaydedin ve sıkıştırarak gönderin. Dosyayı görmeden birşey yapmak neredeyse anlamsız. bu arada, del uzantılı doyayı hangi programdan elde ediyorsunuz?

ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Sonunda kısa bir del dosyası hazırladım ve ekledim. asıl sorunum bu dosyadan çok daha uzun olması ve çok sayıda olması elimdeki dosyaların.
Yapmak istediğim bir makro ile her ay güncellenen bu dosyaların excelde kendi adlarına açtığım sheetlere yerleştirilmesi. bu şekilde veriyi güncel tutmayı amaçlıyorum. yapılabilir mi bilmiyorum ama yardımlarınızı rica ediyorum

ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Sonunda kısa bir del dosyası hazırladım ve ekledim. asıl sorunum bu dosyadan çok daha uzun olması ve çok sayıda olması elimdeki dosyaların.
Yapmak istediğim bir makro ile her ay güncellenen bu dosyaların excelde kendi adlarına açtığım sheetlere yerleştirilmesi. bu şekilde veriyi güncel tutmayı amaçlıyorum. yapılabilir mi bilmiyorum ama yardımlarınızı rica ediyorum

hazırladığım del dosyasını sistem yüklememe izin vermiyor. bende içeriğini txt uzantılı bir dosyaya koydum. tek farkı uzantısı. tekrar teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Geri