• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Textboxta tarih ve saat

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan stres
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
arkadaşlar excel sayfasında a1 den a500 e kadar 01.01.2010 yazdığımda textboxta bunu rakam olarak gösteriyor ve b1 den b500 e kadar saati girdiğimdede aynı işi yapıyor ben formda biraz araştırma yaptığımda bu günü tarihini gösteren formülü buldum ama excel sayfasında yazıldığı şekilde textboxta tarih ve saati gösterme yi malesef bulamadım .
kısaca verileri tektboxlara aldığım zaman tarih ve saat formatında gözüksün

:cool:
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
'Tarih
TextBox1.Text = Format(Range("A3").Value, "dd.mm.yyyy")
'saat
TextBox2.Text = Format(Range("B3").Value, "hh:mm")
End Sub

:cool:
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
'Tarih
TextBox1.Text = Format(Range("A3").Value, "dd.mm.yyyy")
'saat
TextBox2.Text = Format(Range("B3").Value, "hh:mm")
End Sub

hocam eline sağlık sanırım eksik anlatmışım A3 ten A500 üde kapsayacak şekilde olmasını istiyecektim

hocam eline sağlık sanırım eksik anlatmışım A3 ten A500 üde kapsayacak şekilde olmasını istiyecektim
Ben kodları verdim.
Sizede kendinize göre uyarlamak kaldı.:cool:

Hallettim demiştim .Ama bu sabah bakınca pekte hallolmamış.Çünki sadece A3 hücresindeki tarihi alıyor b3 hücresinde ki tarih farklı bu satıta ait bilgileri istediğimde yine a3 teki tarih geliyor.

TextBox2.Text = Format(Range("a3").Value, "dd.mm.yyyy")

yukardaki formülü çeşitli şekillerde denedim ama hep hata verdi
sadece a3 hücersini değil a3 ten a5 e kadar bütün satırları kapsasın tarih formatı ile ilk kez uğraşıyorum inşallah çok şey istemiyorumdur

Hallettim demiştim .Ama bu sabah bakınca pekte hallolmamış.Çünki sadece A3 hücresindeki tarihi alıyor b3 hücresinde ki tarih farklı bu satıta ait bilgileri istediğimde yine a3 teki tarih geliyor.

TextBox2.Text = Format(Range("a3").Value, "dd.mm.yyyy")

yukardaki formülü çeşitli şekillerde denedim ama hep hata verdi
sadece a3 hücersini değil a3 ten a5 e kadar bütün satırları kapsasın tarih formatı ile ilk kez uğraşıyorum inşallah çok şey istemiyorumdur
Textboxa sdece bir hücredeki veriyi almak doğrudur.Birden fazlada alabilirsinin,Multi line özelliği ile ama buna gerek yok.Listbox kullanın orada bütün satırları listeleyin.:cool:

Textboxa sdece bir hücredeki veriyi almak doğrudur.Birden fazlada alabilirsinin,Multi line özelliği ile ama buna gerek yok.Listbox kullanın orada bütün satırları listeleyin.:cool:

Hocam söylediğinizi anladım.Belirttiğiniz gibi Listbox ta böyle bir çalışmam var.Farklı bir şey denemek istiyorum bu tür bir çalışma yedeğimde dursun belki ileride kullanabilirim. Yapmaya çalıştığım dosya yı ekliyorum

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.:cool:
Aslında benim verdiğim kodları sizin uyarlayabilmeniz gerekirdi.
O kadarda zor değildi.:cool:
Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
TextBox1.Text = ComboBox1.Column(1)
[B][COLOR="Red"]TextBox2.Text = Format(ComboBox1.Column(2), "dd.mm.yyyy")[/COLOR][/B]
[B][COLOR="Red"]TextBox3.Text = Format(ComboBox1.Column(3), "hh:mm")[/COLOR][/B]
TextBox4.Text = ComboBox1.Column(4)
TextBox5.Text = ComboBox1.Column(5)
TextBox6.Text = ComboBox1.Column(6)
TextBox7.Text = ComboBox1.Column(7)
TextBox8.Text = ComboBox1.Column(8)
TextBox9.Text = ComboBox1.Column(9)
TextBox10.Text = ComboBox1.Column(10)
End Sub

Ekli dosyalar

Teşekkürler hocam eline emeğine sağlık.Malesef uyarlayamadım.Hep textbox ve "c "sütunu olarak algılayıp durdum combobox ile irtibatlandıracağım aklıma gelmedi.

Geri