• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TextBoxta süzme işlemini yapamadım

Excel Vers. ve Dili
2016
Merhaba arkadaşlar. Ekte gönderdiğim listede iki tarih aralığını süzdüremedim yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Ekli dosyalar

• süz.xls
    süz.xls
    104.5 KB · Görüntüleme: 15
comboboxla süzme şeklinde isterseniz ekte bir çalışma yaptım,saygılar.

Ekli dosyalar

Sayın fedeal bey; bunu TextBoxta neden olmuyor, benim tarih koduma bakarmısın, burada ben hani excel menüsünde özel otomatik filtre uygulamadan yararlandım, burada büyük ve eşit var, aynı zamanda küçük ve eşit var ama bunu koda uygulayamadım, bu kodu kontrol edermisiniz. tarihi buluyor ama istediğim tarihten büyük eşit ve büyük olanları istiyorum saygılar, bu şekilde kullanım kolaylığı olacak

Yapmaya çalıştım ama malesef yapamadım.Sayın uzmanımız Evren Gizlen ilgilenir bizde birşeyler öğreniriz diye düşünmüştüm :) ama dikkatini çekmedi konu sanırım.

Merhaba arkadaşlar. Ekte gönderdiğim listede iki tarih aralığını süzdüremedim yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Dosyadaki kodlar;

http://www.excel.web.tr/f133/metin-kutusu-textbox-ile-baz-veri-turlerini-suzme-t16264.html

Buradaki çalışmamdan alınma. O zaman bunu da çözmek bana düşüyor herhalde.

Private Sub TextBox5_Change()
On Error Resume Next
TARİH = TextBox5.Value = CDate(TextBox5.Value)
Set FC2 = Range("E2:J65000").Find(What:=TARİH)
Application.Goto Reference:=Range(FC2.Address), _
Scroll:=False
Selection.AutoFilter Field:=5, Criteria1:=">=" & CLng(CDate(TextBox5.Value)), Operator:=xlAnd
If TARİH = "" Then
Selection.AutoFilter Field:=5
End If
End Sub

Private Sub TextBox7_Change()
On Error Resume Next
TARİH = TextBox7.Value = CDate(TextBox7.Value)
Set FC2 = Range("G2:J65000").Find(What:=TARİH)
Selection.AutoFilter Field:=7, Criteria1:="<=" & CLng(CDate(TextBox7.Value)), Operator:=xlAnd
If TARİH = "" Then
Selection.AutoFilter Field:=7
End If
End Sub

Kodlarını kullanın.

Dosyanız ekte.

..

Ekli dosyalar

Fedeal abi bak yurttaş kardeş yada abi yapmış, sende incele yurttaş abi size teşekkür ederim, doğru örnek dosyayı aynen ordan aldım kendime uyarladım ama iki tarih aralığını süzdürememiştim teşekkürler

Yurttaş bey; eklediğiniz dosyaya bir daha bakarmısınız lütfen! çünkü küçük bir hata var aynı süzme işlemini otomatik filtre uygulamada yapınca dahaa fazla kişi süzüyor sizde eksik kişi süzüyor, yani şöyle süzme işlemi sadece G sütununda olacak birinci secenekte özeli işaretleyince büyükyada eşit varya bir alttakinde "ve" küçük yada eşit işaretlenince sizinkinden daha fazla süzme işlemi yapıyor bakarsanız sevinirim. Yani burda E sütunundan hiçbir şey süzülmeyecek sadece G sütunundan iki aşamalı süzülecek 01.05.2009 dan büyük ve eşitler 31.05.2009 dan küçük ve eşitler bu iki seçenek yazılırken 01.05.2009 tarihi elbetteki E sütununa yazılacak diğeri G sütununa ama sadece G sütunu iki tarih arası süzülecek

Fedeal abi bak yurttaş kardeş yada abi yapmış, sende incele yurttaş abi size teşekkür ederim, doğru örnek dosyayı aynen ordan aldım kendime uyarladım ama iki tarih aralığını süzdürememiştim teşekkürler

Sayın Yurttaş teşekkürler.Bir şey daha öğrenmiş olduk. bir sene oldu bu formla tanışalı neler öğrendik,teşekkürler excel.web.tr ailesi

Sayın yurttaş bey istediğimi bu değişiklik ile yaptım teşekkürler
Private Sub TextBox5_Change()
On Error Resume Next
TARİH = TextBox5.Value = CDate(TextBox5.Value)
Set FC2 = Range("G2:J65000").Find(What:=TARİH)
Selection.AutoFilter Field:=7, Criteria1:=">=" & CLng(CDate(TextBox5.Value)), Operator:=xlAnd
If TARİH = "" Then
Selection.AutoFilter Field:=7
End If
End Sub

Geri