• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TextBox'ta Otomatik Toplam Alma

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2007 - ingilizce
Merhaba arkadaşlar,

Eklediğim çalışma kitabındaki userform'da bulunan CommandButton4'e tıklanınca, "GELİR" hanesine C sütunun toplamını, "GİDER" hanesine F sütunun toplamını, "TASARRUF" hanesine ise GELİR-GİDER değerini yazdırmasını istiyorum.

Bu işlemi nasıl yapabilirim?

Ekli dosyalar

Merhaba arkadaşlar,

Eklediğim çalışma kitabındaki userform'da bulunan CommandButton4'e tıklanınca, "GELİR" hanesine C sütunun toplamını, "GİDER" hanesine F sütunun toplamını, "TASARRUF" hanesine ise GELİR-GİDER değerini yazdırmasını istiyorum.

Bu işlemi nasıl yapabilirim?
Toplama için aşağıdaki gibi kod yazmalısınız.
Ben ilk textboxı yaptım.
Buradan siz diğer işlemleri devam ediniz.
Kod:
TextBox3.Text = Format(WorksheetFunction.Sum(Sheets("NİSAN'11").Range("C4:C65536")), "#,##0.00")

Çalıştı, çok teşekkürler:)

Peki belli bir kritere göre filtre uygulandığında sadece gözüken değerlerin toplamını istiyorum ancak

Kod:
TextBox3.Text = Format(WorksheetFunction.Sum(Sheets("NİSAN'11").Range("C4:C65536")), "#,##0.00")

kodu filtreyi önemsemeden bütün sütunun toplamını aldırıyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim?

Tamam hallettim, şöyle yapmak gerekiyormuş:

Kod:
Format(WorksheetFunction.Sum(Sheets(ComboBox3.Text).Range("C5:C65536").SpecialCells(xlCellTypeVisible)), "#,##0.00") & " TL"

Tamam hallettim, şöyle yapmak gerekiyormuş:

Kod:
Format(WorksheetFunction.Sum(Sheets(ComboBox3.Text).Range("C5:C65536").SpecialCells(xlCellTypeVisible)), "#,##0.00") & " TL"

Bu son uygulamanla ilgili son düzenlenmiş örnek dosyanı paylaşabilirmisin benimde işime yarayabilir.
Güzel çalışma olmuş.

Bu son uygulamanla ilgili son düzenlenmiş örnek dosyanı paylaşabilirmisin benimde işime yarayabilir.
Güzel çalışma olmuş.

Dosya ilk mesajımda mevcuttur. Şimdi dikkatimi çekti de, bir evvelki mesajımda yazdığım kod doğru olarak hesaplıyor fakat sonuna "TL" yazısı eklenmiyor. Onun sebebi ne olabilir?

Dosya ilk mesajımda mevcuttur. Şimdi dikkatimi çekti de, bir evvelki mesajımda yazdığım kod doğru olarak hesaplıyor fakat sonuna "TL" yazısı eklenmiyor. Onun sebebi ne olabilir?

İlk mesajdaki hatalı olduğu için son halini istemiştim neyse.

Geri