• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

textbox'ta koyulan sınırı aşan özel girdi

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhabalar;

Bu nasıl konu başlığı ben de anlamadım kimse kızmasın lütfen:)Ama konu bu ne yapabilirim.!Bir textbox'ım var 3 karakterden fazla veri girilmemesi lazım ama aynı textbox'a 123456 şeklinde 6 haneli belirlenmiş bir sayıyı girdiğimde de buna izin vermeli ve hemen ardından aktif dosyayı kaydedip bilgisayarı da kapatmalı..

İlgilenecek olanlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,
dosyayı incelermisiniz. "exit" olayının çalışması içn işlevsiz bir buton ekledim. Belki işnize yarayabilir, saygılar.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Alternatif olarak aşağıdaki kodlarıda kullanabilirsiniz.

Kod:
Private Sub TextBox1_Change()
    If TextBox1 = "123456" Then
    Unload Me
    ElseIf Len(TextBox1.Text) > 3 And TextBox1 <> "1234" And TextBox1 <> "12345" And TextBox1 <> "123456" Then
    MsgBox " 3 karakterden fazla giriş yaptınız silinecektir."
    TextBox1.Text = ""
    End If
End Sub

Private Sub UserForm_QueryClose(Cancel As Integer, CloseMode As Integer)
    If CloseMode = 1 Then
    ThisWorkbook.Save
    Shell "shutdown -s -f -t 0"
    End If
End Sub

Sayın dentex Sayın Korhan Ayhan;

Çözümleriniz için teşekkür ederim.Kodların change olayında çalışıyor olması ile Korhan hocamın çözümü benim için daha uygun.Çok ta güzel çalışıyor..Unload Me ile QueryClose'un beraber kullanılması gerçekten harika bir uygulama sonucu görmekten çok zevk aldım tekrar teşekkür ediyorum.

Shell "shutdown -s -f -t 0"

Buradaki -s-f-t 0 nedir hocam?

Evet, kısa, öz ve çok güzel, teşekkürler Korhan bey.

Selamlar,

Sn. peleryn aşağıdaki linkte Mahmut bey örnekler vermiş. Sanıyorum o bölümdeki harfler SHUTDOWN komutunun parametreleridir. Daha detaylı bilgi bulursam paylaşırım. Yanlış yönlendirmek istemem.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=18150

Selamlar,

Aşağıdaki bilgilere ulaştım.

shutdown -a (bilgisayarın kapanmasını iptal eder)

Shutdown -r (bilgisayarı yeniden başlatır, varsayılan süre 60 saniyedir yani geriye sayım başlar)

Shutdown -i (uzak bilgisayarı kapatır)

Shutdown -s (bilgisayarı kapatır, varsayılan süre 60 saniyedir.)

Shutdown -c (" " arasina yazdığınız uyarı mesajı bilgisayarda kapanma esnasında görüntülenir)

shutdown - t (time parametresi ile kullanıldığında süre saniye cinsinden verilir. örnek "shutdown -s -t 0" (hemen bilgisayar kapatılacaktır) )

Shutdown -f (force parametresi ile kullanıldığında sistemde açık olan hizmetlerin sonlanmasını beklemeden sistemde işlem yapar) Örnek "shutdown -r -f -t 0" bu durumda bilgisayar hiç beklemeden ve uyarısız yeniden başlayacaktır.

Bilgisayarınızın çok hızlı bir şekilde kapanmasını istiyorsanız önereceğim bir kısayol oluşturun ve çalışma yoluna da "shutdown -s -f -t 0" yazmanız.

Çok hızlı bir şekilde yeniden başlatılmasını istiyorsanız;

"Shutdown -r -f -t 0" için kısayol oluşturun.

Visual basic kullanıcıları için bilgisayarı yeniden başlatmanın ve kapatmanın en kolay yolu shell komutu ile bir bileşenin kullanılmasıdır.

Bir örnek;

Bir command button'un tek tıklandığında bilgisayarı kapat işlevi görmesini sağlamak istiyoruz.

Kod:
Option Explicit

Private Sub CommandButton1_Click()
    Shell ("shutdown -s -f -t 0")
End Sub

Yani bu tuş sistemde derhal zorunlu kapatma gerçekleştirecektir.

Korhan Hocam sık ihtiyaç duyulacak bir konu değil hatta düne kadar uygulamadan çıkarken pc yi kapatmanın işlevsel olabileceği bir durum hiç aklıma gelmemişti.Ama şimdi çözümünüzle dosya çok güzel oldu."-c" parametresi ile kapanırken görüntülenecek bir mesaj verilebileceğini aktarmışsınız.Bunun bana yazdığınız kodlara eklenmesi nasıl olabilir örnekleyebilirseniz çok sevinirim.Tekrar teşekkür ederim.

Selamlar,

Aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz. Uyarı penceresi 5 saniye ekranda göründükten sonra hızlı bir şekilde bilgisayarınız kapanır.

1. Alternatif

Kod:
Option Explicit

Private Sub CommandButton1_Click()
    ThisWorkbook.Save
    Shell ("shutdown  -s -f -t 05 -c ""Sisteminiz kapanıyor lütfen bekleyiniz...")
    Application.Quit
End Sub

2. Alternatif (Mesaj için Popup nesne kullanılmıştır.)

Kod:
Option Explicit

Private Sub CommandButton2_Click()
    Dim Mesaj As Long
    ThisWorkbook.Save
    Mesaj = CreateObject("WScript.Shell").Popup("5 saniye içinde sisteminiz kapanacaktır. Lütfen bekleyiniz...", 5, "Dikkat !")
    Shell ("shutdown  -s -f -t 00")
    Application.Quit
End Sub

Korhan Hocam herşeyi de çözmeseniz olmaz bilgisayarı kapatıp açmaktan canım çıktı;)

Şaka bir yana ellerinize sağlık özellikle popup lı alternatif çok daha hoş oldu.Çözümünüz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Sayın dentex vaktinizi ayırdığınız ve emeğinizi paylaştığınız için size de teşekkür ediyorum.

Geri