• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TextBoxta girilen veride her karakter arasına boşluk koyma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan u.L.a.s
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Merhabalar

Bir Userform üzerinde bulunan bir TextBox üstünde girdiğim bir veri gidip Excel Çalışma Sayfamda belli bi hücreye kendini yazıyor diyelim.

Benim istediğim şudur.

Çalışma sayfasına yazdığım bu verideki her karakter arasında birer boşluk olsun. TextBoxta boşluk olmasa dahi hücreye karakter aralarına boşluk atayarak yazsın.

Örneğin.

TextBox'a şu veriyi yazdım arada boşluk olmadan
www.excel.web.tr

Bu verinin Çalışma sayfasında örneğin A1 Hücresine şu şekilde yansıması lazım
w w w . e x c e l . w e b . t r

Merhaba,
Aşağıdaki kodu deneyiniz.
Kod:
a = Textbox1.Text
For b = 1 To Len(a)
    c = c & Mid(a, b, 1) & " "
Next
[A1] = c

Tamam bu kod direk A1 hücresine gidiyor.

benim form üzerinde birden fazla text box var. ve her text box farklı hücrelere değer giriyor.

Örneğin ilk textboxım Q78 Hücresine veri yazıyor.

ben A1 hücresini farazi vermiştim. direk o textbox nereye yazacaksa o yazacağı yerde 1 boşluk bırakarak yazsın istiyorum.

Ben de kodları farazi vermiştim zaten...
Zira sizin formunuzda kaç tane textbox olduğunu veya onların nerelere veri yazdığını bilmem mümkün değil.
Artık kodu kendinize göre ayarlarsınız.

iyi soru - iyi cevap.

Sorulariniza tam yanit almak istiyorsaniz butun detaylari belirtmeniz gerekiyor.

Merhabalar

Elbette bilemezsiniz. bende sizin kadar kodlamayı bilmiyorum biliyor olsam zaten buraya gelip soru sormam.

Soruma istinaden sonucun bu şekilde olacağını kestiremezdim. Fakat kodlama sonucu farklı olunca farklı bir durum anlattım yardım etmeniz için.

sonuçta burası bir nevi aslında fikir geliştirme ortamı. şimdi ilk soruma yönelik cevap arayanda olabilir 2. sorduğuma ihtiyacı olanda olabilir.

Ayrıca tam anlatamamışta olabilirim. bunun üstüne farklı bir üslupla konuşmanız beni açıkçası üzdü.

Üzüldüm çünkü burada herkesin çok emeği var. Daha kibar olabiliriz birbirimize. Ben 2. sorumu sorarken size kaba bi şekilde sormadım...

Ayrıca gönderdiğiniz kod düzeneğinde [A1] = c olan satırı [Q80] = c yaparak sorunu aşmış oldum
Herşey için teşekkürler

Saygılarımla

Son düzenleme:
Geri