• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Textboxlarda toplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fatih34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010
iyi çalışmalar üstadlar aşağıda örneği verdiğim çarpma makrosu ile işlem yaparak 100 adet textboxlara verileri atıyorum.
TextBox1 = Format(CDbl(TextBox2) * CDbl(TextBox3) , "#,##0.00")

bu makro ile yaptığım işlem sonucu 100 adet textbox sa gelen verilerin toplamını nasıl alabilirim yukarıdaki formulü uygularsam 100 tane dana makro yazmam gerekecek bu konuda bir yardım örnek dosyamı ekte gönderiyorum üstadlar bir inceleyip yol gösterirseniz sevinirim

Ekli dosyalar

VBE'de properties'te topanacak olan textboxların tag özelliklerine t (küçük t) yazın.
Sonrada aşağıdaki kodu çalıştırın.
Başka yöntemlerde olur elbet.Ama sizinkine en uyan kod budur.:cool:
Kod:
Dim txt As Control, toplam As Double
For Each txt In Me.Controls
    If TypeName(txt) = "TextBox" Then
        If txt.Tag = "t" Then
            If IsNumeric(txt.Text) Then
                toplam = toplam + CDbl(txt.Text)
            End If
        End If
    End If
Next
MsgBox "TOPLAM : " & Format(toplam, "#,##0.00") & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation, "E V R E N"

üstadım ilginize ve emeğinize sağlık teşekkür ederim.vermiş olduğunuz kodu benim kodun devamına yazayım yoksa toplam alacğım textbox sa mı yazayım

üstadım ilginize ve emeğinize sağlık teşekkür ederim.vermiş olduğunuz kodu benim kodun devamına yazayım yoksa toplam alacğım textbox sa mı yazayım
Onu bilemem.
İstediğiniz yere yazın.
ben kodu verdim.:cool:

teşekkür ederim devamın ayzdım çalıştırmadı,toplam alacağım textboxsında içine yazdım her hangi bir sonuç alamadım acemi olunca üstadım

Geri