• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TextBoxlarda görünüm ve saat sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sin77
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba arkadaşla. sizlerinde yardımları ile 1 program yapmaya çalışıyorum ama 2 de bir takılıyorum. UserFormda 1. TextBoxa 01.01.2010 yazıyorum ve bunu ilgili hücreye aktarıyorum. Hücrenin aşağıya doğru satırları formülledim ve tarihler sırasıyla geliyor. 2,3,4,...31 adet TextBoxların değerlerinide bu hücrelere bağladım. Sorun şu ;TextBox1'e tarih girdiğimde anında diğer textBoxlardaki tarihler gözükmüyor, ancak çalışma kitabımı kapatıp açtığımda yerine geliyor. Bunu anında nasıl gösterebilirim acaba?
Bir diğer sorunda TextBoxlara yazdığım saatler hücrelere saat formatında aktarılıyor, fakat textBoxlara geri çağırdığımda ondalık sayı gibi göüküyor. Bunu nasıl tekrar saat gibi gösterebilirim?
Yardımcı olursanı seviniriz arkadaşlar.

Dosyamı ekte gönderdim. Bayağı büyük dosya olacak. Personel girişinde, fazla mesai saatlerini gir kısmında, fazla mesai başlangıç tarihini girdiğimde exceldeki "GİRİŞ" sayfamın BU3 hücresine atıyor. Aşağıya doğru diğer hücreler formüllü olarak geliyor. ama bunları yukarıda da dediğim gibi textboxlara aktarıyor fakat çalışma kitabımı kapatıp açınca gösteriyor. bunu nasıl düzeltebilirim. Birde Comboboxlardaki boş satırları gileyemedim bir türlü. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Ustalar yardım edin ltf. tıkandım kaldım. saat sorununu çözdüm ama diğer bahsettiğim comboboxlarda gizleme ve textboxlarda tarihi göstermede kaldım.Çözemedim bi türlü

combobox larda boş satırları gizleme

- combobox da boş satırların gizlenmesi için;

Kod:
Private Sub UserForm_Initialize() 
For x = 2 To Cells(65536, 3).End(xlUp).Row
If WorksheetFunction.CountIf(Range("c2:c" & x), Cells(x, 3)) = 1 Then
ComboBox1.AddItem Cells(x, 3).Value
End If
Next
End Sub

-diğer yardım istediğin konular anlaşılamadığından cevablanmadı

Geri