• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

textboxlara listboxdan veri alma

Excel Vers. ve Dili
2010
iyi akşamlar arkadaşlar aynı konu ile ekte gönderdiğim örnek dosya ile alakalı 2 sorum var.
sayfa1 deki bilgilerin listboxda gözükmesi ve
listboxda gözüken 16 isimden sadece 5 tanesini seçtiğimde seçilen isimler yanda bulunan sıra nosu ile verilen textboxlara alt alta gelmesini istiyorum bu konuda yardım ederseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim inds As Byte, i As Long
For i = 1 To 19 Step 2
    Me.Controls("TextBox" & i).Text = ""
Next
If ListBox1.ListCount < 1 Then Exit Sub
For i = 0 To ListBox1.ListCount - 1
    If ListBox1.Selected(i) = True Then
        inds = inds + 1
        If inds < 11 Then Controls("TextBox" & inds).Text = ListBox1.List(i, 0)
        inds = inds + 1
    End If
Next

End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
Dim sat As Long
sat = Sheets("Sayfa1").Cells(65536, "B").End(xlUp).Row
ListBox1.ColumnCount = 3
ListBox1.ColumnHeads = True
ListBox1.MultiSelect = fmMultiSelectMulti
ListBox1.ListStyle = fmListStyleOption
If sat < 3 Then Exit Sub
ListBox1.RowSource = "Sayfa1!B3:D" & sat
End Sub

Ekli dosyalar

Evren hocam gönderdiği örnek dosyayı geliştirerek 30 kişilik bir textbox oluşturdum.ancak 40 kişilik listeden 30 kişiyi seçtiğimde sadece 5 kişiyi alıyor diğer seçilenleri almıyor kodlarda uğraştım ancak yapamadım.kodlarda nereyi değiştirmem gerekiyor bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

sayın üstadlarım 2 sorum var.1.sayfa1 deki bilgilerin listboxda gözükmesi. 2.listboxda gözüken 16 isimden sadece 5 tanesini seçtiğimde seçilen isimler yanda bulunan textboxlara gelmesini ve sayfa 2 ye kayıt yapılmasını istiyorum bı konuda yardım ederseniz sevinirim.
Bence önce ne istediğinizi kararlaştırın sonra sorunuz sorun?
Bakın aşğıda başka türlü Userforma yazdığınız labelde ise başka türlü şey istiyorsunuz.User formdaki labelde yazılan yukarıda.Mesajdaki isteğiniz ise aşğıda.
Birde zaten siz sorunuzu ilk anda öyle sormuştunuz.En fazla 5 kişi textboxlara aktarılsın demişitiniz.:cool:

Evren hocam gönderdiği örnek dosyayı geliştirerek 30 kişilik bir textbox oluşturdum.ancak 40 kişilik listeden 30 kişiyi seçtiğimde sadece 5 kişiyi alıyor diğer seçilenleri almıyor kodlarda uğraştım ancak yapamadım.kodlarda nereyi değiştirmem gerekiyor bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

hocam personel listesi 40 kişilik ben doğrudur 5 kişi yazdım çünkü gelen cevabı uygulayarak öğrenmeyi düşündüm direk hazıra konmak istemedim.Ancak emeğinize v bilginize sağlık örnek bir dosya gönderdiniz üzerinde çalıştım ama istedğim şekilde yapamadım.20 kişiyi seçe bildim ancak 10 kşiye kadar ekleye bildim ondan sonrasını 2 şer tetxbox atarak yazdı yani 12 - 14 -16 -18 -20 - 22 diye sıra nolu textboxlara yazdıra bildim.bir hatam olduysa kusura bakmayın

Estafurullah.
Textbox isimlerini ben yaparken tek sayı olarak ardışık yazmışsınız.
Şöyle gidiyordu.
Textbox1,TextBox3,Textbox5.......
Son yolladığınızda ise bu düzeni bozmuşsunuz.Olmaz.
Bazı kabuller yapmak lazım.Binayı onun üstüne kurmak lazım.
Madem textboxklara ardışık tek sayı olarak isimlendiridiniz.
Ayni yöntemle devam etmeliyidiniz.Yani ardışık tek sayı olarak devam etmeli ismler.:cool:
Dikkat ettiyseniz ben textbox isimlerin i baz alarak kodları yazdım.
Bu durum udüzeltip tekrar deneyiniz.:cool:
hocam personel listesi 40 kişilik ben doğrudur 5 kişi yazdım çünkü gelen cevabı uygulayarak öğrenmeyi düşündüm direk hazıra konmak istemedim.Ancak emeğinize v bilginize sağlık örnek bir dosya gönderdiniz üzerinde çalıştım ama istedğim şekilde yapamadım.20 kişiyi seçe bildim ancak 10 kşiye kadar ekleye bildim ondan sonrasını 2 şer tetxbox atarak yazdı yani 12 - 14 -16 -18 -20 - 22 diye sıra nolu textboxlara yazdıra bildim.bir hatam olduysa kusura bakmayın

hocam teşekkür ederim dedğiniz şekilde yaptım oldu başta sitenin kurucusu hüseyin hocamıza ve siz değerli üstadlarımıza allah razı olsun sayenizde ufakda olsa bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz.bunu sıralı giden textboxlarda yapmaya çaılışırsam hangi kodları değiştirmem lazım kodların manasını çözmeye çalışıyorum ayrıcada

iyi çalışmalar ve iyi akşamlar öncelikle bu konuda bana yardımcı olan evren hocama tekrardan teşekkür edeiyorum.
Acemilikden dolayı program üzerinde eksiklikler çıkıyor. bu konu ile alakalı iki sorum var
1.sorum bilgi amaçlı sıralı giden textboxlarda bunu yapmak istersek hangi kodları değiştirmek zorundayız.
2.sorum Banka listesini ayrı bir formda yaptım ancak ancak hesaplanan verileri tekrardan girmek zorunda kalacağımdan tek bu useforma ad ve soyadla beraber banka hesap numarasınıda alarak bu şekilde hesaplatıp kaydedip çıktısını almak istiyorum bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.sizlerin sayesinde ufakda olsa bir program yapmaya çalışıyoruz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
bu konuda bir yardım arkadaşlar

Geri